JSport.ro

CSU Sibiu a obținut încă o victorie convingătoare în Top 6 la baschet masculin, 97-81 în fața Timișoarei și își păstrează avansul de două puncte în fruntea ierarhiei.

Mai sunt 4 meciuri în Top 6 iar CSU trebuie să câștige 3 sau 2 dacă unul dintre acestea este cel cu Clujul din ultima etapă. Pitești, Oradea, Craiova și Cluj sunt adversarele ”vulturilor” care mai pot pune piedici echipei lui Fleșeriu în drumul spre titulatura de ”campioană” a sezonului regulat, poziției care oferă avantajul terenului propriu în faza play-off-ului până în finală.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Partida cu Timișoara a fost echilibrată doar în prima jumătate. 21-24 și 21-19 au fost rezultatele primelor două sferturi pe care Timișoara le-a încheiat cu avantaj minim. Baschetbaliștii sibienii au schimbat complet soarta meciului în favoarea lor începând cu minutul 22. La 48-46, CSU a avut un run de 15 puncte și tabela indica 63-46 după doar 3 minute. Sferturile 3 și 4 au fost câștigate categoric de gazde, 27-13 și 28-15 iar meciul s-a încheiat fără emoții pentru cei 1800 de spectatori.

Mesaje pentru Radu

A fost primul meci pe teren propriu disputat de CSU fără ca Radu Mușoaie să mai fie printre noi. Fanii din tribune i-au scandat în repetate rânduri numele, i-au dedicat un banner iar jucătorii au ieșit la încălzire cu tricouri ce aveau imprimate poza lui Radu și mesajul: ”O viață întreagă pe CSU ai susținut,/ Noi #NuCedăm și te purtăm în gând!/ RIP Radu.

Fleșeriu: ”Din sfertul 3 ne-am apărat agresiv”

”Am pornit foarte greu meciul. S-a văzut oboseala de marți. Am avut puțin timp la dispoziție pentru a ne reveni. Deja nu mai e vorba de pregătire specială pentru aceste meciuri. În sfertul al treilea băieii au înțeles că dacă ne apărăm agresiv putem și reuși să câștigăm. A fost exclusiv dorința lor de a face în pas în față și mă bucur că au făcut-o așa cum trebuie. Ca echipă au făcut-o și așa am câștigat, cu o apărare colectivă. Asta înseamnă spiritul de echipă și de sacrificiu care pe care jucătorii noștri îl arată și cred că se vede și din afară. Vor urma două meciuri de foc. Avem un adversar greu în Cupa României. Puteam să nimerim și cu cineva să ne fie mai ușor. Avem dezavantajul că primul meci se joacă acasă și dacă nu facem o diferență relevantă în primul meci va fi foarte periculos returul. Sunt convins că dacă reușim să ne refacem forțele până miercuri și vom depune aceeași energie în joc, avem prima șansă”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu.

Marcatori CSU: Kevin Hardy 17p, Justas Tamulis 16p, Isaiah Philmore 15p, Lucas Tohătan 10p, Randal Falker 9p, Monyea Pratt 9p, Christopher Cooper 9p, Mirel Dragoste 8p, Aurelian Gavriloaia și Wilhelm Brosser câte 2p.

Miercuri cu Craiova

CSU Sibiu joacă următorul meci miercuri, 13 martie, în sferturile Cupei României. În sala Transilvania, CSU va primi vizita Craiovei de la ora 18.15. Biletele s-au pus în vânzare online pe www.bc-csusibiu.ro/bilete dar și pe www.kompostor.ro până marți seara, ora 20:00. Tichetele rămase se vor vinde în ziua meciului la casieria sălii cu o oră înainte de startul partidei.

foto: bc-csusibiu.ro

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.