JSport.ro

DSC_0811Csu Sibiu a fost eliminată de U BT Cluj Napoca în sferturile de finală a ligii naționale de baschet masculin, dar a câștigat respectul unei sălii întregi, unui oraș întreg, unei țării întregi. Scorul la final nici nu a mai contat pentru suporterul sibian, care după mult timp a văzut sportivi dornici de a face performanță în primul rând pentru ei, suporterii care au umplut sala până la refuz și nu pentru bani.

La finalul meciului am văzut oamenii plângând în tribune, fie ei copii sau adulți, femei sau bărbați, tineri sau bătrâni. Am văzut antrenori plângând, am văzut sportivi plângând și erau lacrimi sincere ale unor oameni care au vrut să ofere mult mai mult decât s-a putut în acel moment. Un lucru e sigur acest colectiv al CSU Sibiu, împreună cu suporterii, au oferit acestui oraș mult mai mult decât i-a oferit orașul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

DSC_0776Marele merit pentru acest sezon aparține lui Dan Fleșeriu, un antrenor localnic care s-a făcut remarcat în baschetul feminin la Satu Mare și apoi la Târgoviște, echipă cu care a reușit să obțină două titluri consecutive de campioană. S-a întors acasă, la Sibiu, deoarece a dorit să facă performanță pentru Sibiu, să aducă oamenii aproape de echipă în Sala Transilvania.

După turneul memorial “Elemer Tordai” am avut o scurtă discuție cu antrenorul Dan Fleșeriu în care l-am întrebat cum e trecerea de la baschetul feminin la cel feminin, iar el mi-a răspuns că baschetul e la fel peste tot. Sincer, nu l-am crezut deoarece știam că există diferențe mari, dar prin ceea ce a reușit mi-a dat o “palmă”.

Acest om a reușit să construiască o echipă de la zero având jucători care nu aveau prea mare experiență în baschetul românesc, a adunat echipa în jurul său și a căpitanului Popa Calotă și prin dăruire și multă muncă a reușit să obțină rezultate pe care mulți nu le preconizau la începutul sezonului.

Fanii au apreciat proiectul, au venit alături de echipă și așa cum a spus-o și clubul s-a format o mare familie aici la Sibiu, familia CSU. Iar acest lucru e mai important decât orice trofeu, orice sumă de bani. Imaginea cu jucătorii și antrenori cântând alături de fani face mai mult decât 1000 de cuvinte.

Pe tunelul de intrare al stadionului echipei FC Liverpool scrie “This is Anfield”, iar după ce am văzut miercuri seara la Sibiu Cred că la intrarea în Sala Transilvania ar trebui scris mare ” This Is Sibiu, CSU SIBIU”.

DSC_0822

 

Pentru echipa lui Dan Fleșeriu sezonul competițional s-a încheiat, Sibiul ieșind din competiție, dar cu siguranță FINALUL NU E AICI.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.