JSport.ro

A devenit parcă o obișnuință ca sala Transilvania să fie plină meci de meci. Mai mult, toate biletele se epuizează cu câteva zile înainte ca CSU Sibiu să ofere un nou spectacol memorabil fanilor săi. Și dacă anii trecuți asta se întâmpla mai mult în play-off, în acest an acest fenomen se petrece la meciuri cât se poate de banale din campionat.

Este și cazul jocului de sâmbătă cu BCMU FC Argeș Pitești, ocupantă a locului 6, o formație care nu reprezintă un rival de tradiție pentru suporteri. Poate doar regretatul George Ziguli le reamintește celor mai vechi de o perioadă în care Pitești – Sibiu reprezenta un derby măcar pentru show-ul antrenorilor. Biletele pentru întâlnirea de sâmbătă s-au epuizat încă de marți. Din nou casa închisă, din nou o sală full.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Un asemenea interes al suporterilor sibieni pentru baschet s-a petrecut în anii 2004, 2005, 2006… atunci când primii americani… de culoare au sosit în echipa lui CSU. De culoare pentru că primul american la Sibiu și în România a fost alb, Jim Grandholm, care venea în 2001 cu CV-ul completat de meciuri în NBA (Dallas Maverics, în sezonul 1990/1991) și Europa. La 40 de ani (2,14m) a marcat la debutul în culorile galben-albastre 21 de puncte.

Extazul maxim s-a produs în anul în care formația sibiană a fost dirijată de, probabil, cei mai spectaculoși americani pe care i-a avut CSU, Darnell Clavon și Bryan Evans. Slam-dunk-urile lui Clavon sau recuperările de sub panou ale lui Evans deși ambii avea sub 1,85m i-a îndrăgostit de baschet pe mulți dintre copiii acelor ani dar și pe sibieni mai vârstnici.

Într-o perioadă în care normele ISU nu erau… aceleași precum sunt astăzi, sala era arhiplină la fiecare meci. Numărul spectatorilor era același și la derby-urile cu Dinamo sau West Petrom Arad și la ultimele clasate, Rapid sau Tg. Mureș (pe atunci nou-promovată). Între 2500 și 3000 de oameni se înghesuiau în sală cu 2 ore înainte de începerea partidei, mulți așteptând deschiderea ușilor pentru a ”ține ocupate” ulterior cu gecile cât mai multe locuri pentru prietenii ce veneau mai târziu. Desigur că nu erau bilete cu rând și loc. Spunem se înghesuiau la propriu pentru că sala era atât de înțesată de suporteri încât scările dintre sectoare erau ocupate complet, din cele 4 guri de intrare vedeai doar peste umărul cuiva iar cele două culoare din partea opusă barului – pline ochi. Nu-și permiteau foarte mulți luxul de a ieși în pauză la țigare sau la toaletă pentru că nu aveai pe unde iar dacă reușeai să te strecori sigur nu-ți mai găseai locul liber.

Atmosfera era, ca și acum, sau poate mai mult, un vulcan. Presiunea pe arbitri sau adversari era mai mare dacă ne amintim că atunci tribunele sălii se prelungeau până pe parchet iar o persoană din rândul 1 putea să-i sufle lejer în ceafă… unuia dintre fluierași. Dacă n-o făcea fostul prefect al Sibiului, Ilie Mitea, din spatele panoului.

Surpriză pentru jucători la meciul de sâmbătă

La meciul cu Piteștiul ce are loc sâmbătă, de la 17:45, fanii sibieni s-au mobilizat pe paginile de facebook pentru a umple sala cu 30 de minute mai devreme. Suporterii vor să cânte neîncetat încă de la 17:15 pentru a mulțumi astfel echipei care a obținut o victorie superbă la Cluj runda trecută.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.