JSport.ro
foto: www.staychill.net
foto: www.staychill.net

Cele mai bune 8 echipe de baschet din țară, calificate după prima fază a Cupei României la baschet masculin, și cei mai buni baschetbaliștii ai Ligii Naționale, își dau întâlnire la Sibiu, în luna februarie 2017. Echipei noastre i-a fost atribuit ieri dreptul de a organiza turneul Final 8, dar și evenimentul de gală al baschetului românesc, All Star Game. Sibiul joacă în compania Clujului.

Luni, la sediul Federației Române de Baschet, a avut loc licitatia de atribuire a turneului final al Cupei României, dar și All Star Game-ului, în urma căreia, CSU Sibiu a fost desemnată organizatoare a celor două evenimente de amploare pentru baschetul românesc.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Ne-am dorit extrem de mult să reușim să organizăm aceste două evenimente importante la Sibiu și mă bucur nespus de mult că vom avea ocazia să le oferim sibienilor, dar și iubitorilor acestui sport din întreaga țară țări, un spectacol baschetbalistic de excepție. Va fi ocazia cea mai bună de a demonstra, încă o dată, că la Sibiu baschetul este un sport cu tradiție, extrem de iubit și care are foarte mulți adepți. Orașul nostru a demonstrat că are infrastructura necesară pentru evenimente culturale, iar acum avem șansa de a-i pune în valoare latura sportivă, prin baschet-sportul care s-a născut în urmă cu 45 de ani ala Sibiu și care nu a murit niciodată. După ediția de anul trecut a Final Four-ului organizat la un înalt nivel la Oradea, vom face totul pentru ca Final 8-ul și All Star Game-ul din acest sezon să fie o adevărată o sărbătoare a baschetului românesc”, a spus Horațiu Floca, directorul CSU Sibiu.

Comparativ cu anii precedenți, în sezonul actual, Cupei României se desfășoară într-un nou format, cele patru reprezentante ale baschetului masculin românesc din Cupele Europene, respectiv CSM CSU Oradea, U. Cluj-Napoca, Steaua CSM București, BC Mureș Tg. Mureș, fiind direct calificate în turneul final. Celelalte 4 echipe au avut de trecut prima fază eliminatorie. Din cauza retragerii echipei CSM Ploiești, adversara stabilită la tragerea la sorți, Phoenix Galați, s-a calificat automat, iar CSU Sibiu, SCM U Craiova și BC SCM Timișoara, s-au calificat în Final 8 după victoriile obținute în prima fază a competiției.

Turneul FINAL 8 al Cupei Româiei, se va derula la Sibiu, între 14 și 17 februarie 2017, în sistem eliminatoriu: sferturi de finală, semifinale, finală.

În urma tragerii la sorți duelurile din Cupa României vor arăta astfel:

Sferturi de finală: 14.02.2016

Steaua CSM București – SCM U Craiova
CSU Sibiu – U. Cluj Napoca

Sferturi de finală: 15.02.2016

BC Mureș Tg. Mureș – Phoenix Galați
BC SCM Timișoara – CSM CSU Oradea

foto: csufans.ro
foto: csufans.ro

All Star Game-ul va avea loc sâmbătă, 18 februarie 2017

Sibiul a mai organizat turneul final al Cupei României în 2008, iar precedentele ediții au avut loc la Oradea în 2016 și Piteși în 2015.

Informații legate de bilete și tot ce trebuie să știți pentru a participa la meciurile care vor avea loc în Sala Transilvania vor fi furnizate în timp util, îndată ce vor fi stabilite.

Imagini de la concursul de slam dunk din All Star Game-ul organizat de Sibiu în 2011:

sursă foto-copertă: 24s.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.