JSport.ro

Baschetul feminin la nivel de senioare revine în Sibiu după o lungă perioadă de pauză. Sibienii vor putea încuraja în sala Transilvania din această toamnă echipa CSM-ului în Liga Națională de Baschet Feminin după ce clubul sibian a primit afilierea la FRB. 

Formația sibiană se va structura pe scheletul echipei de junioare a CSȘ-ului, medaliată cu bronz anul trecut în Campionatului Național. Din lotul acesteia nu lipsește Bianca Nan, titulară în această vară în echipa națională a României U18 la Campionatul European și MVP în 2 meciuri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Alexandra Uiuiu vine la CSM Sibiu

Noua echipă de baschet a Sibiului își întărește lotul în perioada următoare cu o serie de jucătoare cu experiență în prima ligă. Surorile Geleriu și Alexandra Uiuiu ar urma să vină la Sibiu sub comanda antrenorului Lucian Negru. La 30 de ani, 1,81m și 70 de kg, Uiuiu are un CV demn de invidiat: 3 titluri naționale, 2 Cupe ale Ligii Europei Centrale, o Cupă a României, medalie de argint cu naționala României U20, campioană națională la junioare III cu CSȘ Sibiu, nenumărate finale la seniori și juniori. A jucat la ICIM Arad, Herzogenburg, CSM Târgoviște, CSU Alba Iulia, CSM Satu Mare. Impresionează și prin frumusețe, Uiuiu fiind votată de două ori Miss Baschet România.

Debut cu vicecampioana Satu Mare în 2 octombrie

Noul sezon al LNBF va avea o nouă structură. Vor fi două serii zonale, EST și VEST, cu 7 echipe fiecare:

Grupa VEST: CSM Satu Mare, CSU Oradea, CS Baschet Arad, Universitatea Cluj-Napoca, BC Sirius Tg Mures, ACS KSE Tg Secuiesc, CSM Sibiu;
Grupa EST: ACS Sepsi Sic Sf Gheorghe, CS Tara Barsei 2011 Brasov, Rapid Bucuresti, CS Agronomia Bucuresti, CSM Alexandria, Phoenix Constanta, CSM Targoviste;

Sistemul campionatului va fi unul, de asemenea, nou, structurat pe 3 faze:

a). Faza 1 se va juca pe grupele respective, tur-retur, 12 jocuri in 14 etape; primele 3 echipe clasate din cele doua grupe vor forma grupa A, iar celelalte vor forma grupa B;
b). Faza 2 se va juca in grupe, tur- retur:
– Grupa A (6 echipe) –  10  jocuri;
– Grupa B (8 echipe) – 12 jocuri
c). Faza 3: grupa A (1-6) va juca play-off; Turul 1, se vor juca meciurile dintre locurile 3-6 si 4-5, 3/5 jocuri, iar locurile 1 si 2 nu vor juca; Turul 2, se vor juca 3/5 jocuri in semifinale, in meciurile dintre locul 1 vs. invingatoarea dintre 4-5 si locul 2 vs. invingatoarea dintre 3-6; Turul 3, se vor juca 3/5 jocuri in finala mare si 2/3 jocuri in finala mica.
Celelalte echipe, locurile 7-14, vor juca play-out, 3 tururi, se vor juca 2/3 jocuri.

Cantonament la Păltiniș începând de luni

CSM Sibiu va pleca începând de luni, 2 septembrie, în cantonament la Păltiniș. Sibiencele se vor antrena aici o săptămână urmând a reveni apoi la Sibiu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.