JSport.ro

CSU Sibiu a pierdut, scor 92-78 (20-20, 23-18, 20-19, 29-21), partida disputată în cadrul etapei a III-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin în deplasare la Timișoara. Sibienii rămân pe poziția secundă și vor întâni sâmbătă în derby-ul startului de sezon liderul U. Cluj, singura formație cu maxim de victorii. 

Baschetbaliștii sibieni au avut un început de partidă în forță, însă gazdele au intrat rapid în joc și până la finele primului sfert au reușit să egaleze pe tabelă. Partida a continuat să fie extrem de echilibrată și în sfertul al doilea, dar și după pauză, însă în ultimele 10 minute regulamentare gazdele își consolidau poziția la conducere, iar partida s-a încheiat 92-78 în favoarea lor. Victoria este prima din acest sezon pentru trupa timișoreană.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Partida a fost umbrită de un incident neplăcut petrecut în tabăra sibiană. Într-un time-out, jucătorii lui CSU Riley și Pratt s-au luat la bătaie, primul fiind eliminat din joc.

Dan Fleșeriu, antrenor CSU Sibiu: ”Timișoara a meritat victoria”

Antrenorul sibian a recunoscut superioritatea adversarului în acest meci și a considerat că jucătorii săi au cedat psihic: ”A fost un  meci în care mă așteptam ca Timișoara să joace cu maximă determinare și în care noi am intrat slab. Începutul bun ne-a făcut să nu depunem suficientă energie în apărare, iar acest lucru ne-a costat prima repriză. De asemenea, maniera de arbitraj care a lăsat meciul mai liber a fost folosit bine de Timișoara care a arătat mai multă agresivitate în apărare, iar jucătorii noștri, în primul rând, au cedat psihic. Timișoara are echipă bună, știam asta, iar astăzi au meritat victoria. Noi va trebui să învățăm să gestionăm agresivitatea adversarilor și să răspundem cu același tip de agresivitate și cu un joc corect de baschet”, a spus antrenorul principal al CSU Sibiu.

Tudor Costescu, antrenor BC Timișoara: ”Probabil că ei au căzut moral din cauza celor întâmplate”

Antrenorul de pe Bega s-a declarat bucuros că echipa sa a reușit să dea o replică bună unei echipe ce a venit determinată să câștige: ”Un meci tensionat. Și evenimentele petrecute în echipa lor au arătat că au venit foarte determinați să câștige. Au venit și cu un jucător adus de câteva zile, ca să aibă o bancă cât mai lungă. Probabil și-au dorit să câștige acest meci, mă bucură că noi am dat o replică bună. Am reușit să marcăm un număr important de puncte, pe deoparte, dar sunt câteva aspecte statistice care nu ne satisfac: pe de o parte, recuperările lor – ne-au dominat -, și procentajul la aruncările libere. În rest și eficiență socotită din statistică ne este favorabilă. Cred că conducând aproape tot meciul, începând din sfertul doi am meritat această victorie. Nu mai știu ce s-a întâmpla la încăierare, știu că le lipseau doi jucători din cauza greșeilor personale. Au aliniat în continuare o echipă competitivă și după eliminarea celor doi jucători. Probabil că ei au căzut moral din cauza celor întâmplate. Noi eram la conducere și controlam jocul. Eu sunt un agajat al clubului, nu am cum să comentez. Clubul ia măsurile pe care le consideră necesare. Probabil și această victorie e un rezultat al acelei măsuri. Eu o interpretez doar prin dorința clubului de a face performanță”, a declarat tehnicianul Timișoarei.

Pentru CSU Sibiu au marcat: DeAngelo Riley 14p, Lawrence Kinnard și Monyea Pratt câte 13p, Laser Tyler 10p, Marcel Davis 9p, Mirel Dragoste și Christopher Cooper câte 7p, Radu Paliciuc 3p, Dragoș Gheorghe 2p.

Horațiu Floca: ”Condamnăm ferm manifestările nesportive”

Horațiu Floca a comentat după meci incidentele din sânul echipei sale: ”Referitor la incidentul petrecut în timpul unuia dintre timeout-urile partidei, clubul nostru condamnă ferm astfel de manifestări care nu nicio legătură cu spiritul de fairplay pe care îl promovăm în cadrul tuturor evenimentelor în care suntem implicați. Mâine conducerea BC CSU Sibiu împreună cu staff-ul tehnic al echipei se vor întruni pentru a analiza cele petrecute si pentru a lua deciziile care se impun, conform regulamentului de ordine interoară al clubului”, a declarat Horațiu Floca, CSU Sibiu.

După această partidă, CSU Sibiu joacă sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 17:00, la Sala Transilvania în compania campioanei României, U. Cluj Napoca. Biletele pentru această partidă s-au pus în vânzare exclusiv online, pe www.csusibiu.ro/bilete și pe www.kompostor.ro În măsura în care vor mai fi disponibile, acestea se vor  putea achiziționa și în ziua meciului, de la caseria Sălii Transilvania, înainte cu o oră de startul partidei.

foto: arhivă sbsport.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.