JSport.ro

Într-o perioadă extrem de grea și aglomerată, cu multe meciuri și accidentări, CSU Sibiu avea nevoie de întăriri. Astfel, după ce a luat o pauză pentru a fi alături de familie, proaspătul tătic și fostul căpitan al lui CSU, Radu Paliciuc, a dorit să revină în sala în care s-a simțit cel mai bine, pentru a retrăi, alături de echipă și fani, unicele emoții galben-albastre. El va fi prezent astăzi, la meciul cu CSM Oradea, iar de mâine va începe antrenamentele alături de colegii săi.

În vârstă de 31 ani, înalt de 1.98 metri, Paliciuc evoluează pe pozția de extremă. La Sibiu, sub comanda lui Dan Fleșeriu, Radu și-a relansat cariera și a prins echipa națională pentru EuroBasket 2017, acolo unde a fost piesă de bază pe poziția 3. El a avut medii de 7.2 puncte, 2.8 recuperări și 1.4 pase decisive împotriva Cehiei, Spaniei, Ungariei, Croației și Muntenegru.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După acest eveniment, Paliciuc a rămas în prima reprezentativă a României alături de care a jucat în calificările FIBA Basketball World Cup 2019 și precalificările pentru EuroBasket 2021. Chiar dacă sezonul trecut, la BCM U Pitești, a fost unul presărat cu ghinioane și accidentări, Radu și-a păstrat eficiența sub ”tricolor”. În această toamnă, el a marcat 16 puncte împotriva Ciprului, 22 puncte în total în partidele cu Slovacia și a încheiat cu 10,3 puncte pe meci în 17 minute pe întâlnire. Ulterior, mutându-se la Cluj, a rămas aproape de baschet semnând cu Universitatea, în eșalonul secund.

Paliciuc a bifat 40 prezențe în Liga Națională pe parcursul sezonului 2017/18, ultimul petrecut la Sibiu. El a avut medii statistice de 7.2 puncte, 2.2 recuperări, 1.4 pase decisive, 1.1 intercepții și procentaje de 59% la aruncările de două puncte, 31% la trei puncte, respectiv 71% la linia de pedeapsă.

De-a lungul carierei, Radu a evoluat pentru CSU Cuadripol Brașov, BC Mureș Târgu-Mureș, Steaua București și Dinamo București. El va purta numărul trei pe tricou în acest sezon.

sursă: bc-csusibiu.ro

foto: arhivă SBSPORT.RO

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.