JSport.ro

DSC_0830În fața a 500 de spectatori, Gaz Metan Mediaș a cedat pe teren propriu în fața liderului din Liga Națională de baschet masculin, Csm Oradea, cu scorul de 76-93 ( 16-28, 24-28, 17-17, 19-20 ).

Medieșenii nu au mai reușit evoluția din prima repriză de la Sibiu astfel că orădenii s-au desprins repede pe tabela de marcaj conducând cu 8-0. Mediașul a revenit în joc după un time-out cerut de antrenorul Mihai Popa, dar Oradea a forțat pe finalul sfertului, iar la sfertul unu s-a terminat cu scorul de 28-16 pentru trupa pregătită de Cristi Achim.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sfertul doi a fost cel mai spectaculos al întâlnirii, în care s-au marcat 52 de puncte, fiind un recital de aruncări reușite de trei puncte, în total nouă, trei pentru medieșeni și șase pentru orădeni. În permanență Oradea a reușit să țină la distanță echipa din Mediaș, chiar dacă gaziștii au reușit să se apropie la 8 puncte cu două minute înainte de finalul sfertului. Ultimele două minute au apaținut orădenilor care au marcat 8 puncte fără a primi nici unul astfel că la pauza mare s-a intrat cu scorul 40-56.

Sfertul trei al întâlnirii a fost cel mai echilibrat, terminându-se la egalitate, 17-17, astfel că în ultimul sfert s-a intrat cu diferența de scor de la pauza mare, 16 puncte. Chiar dacă în ultimul sfert, tehnicianul orădenilor a utilizat jucătorii care au evoluat mai puțin, Mediașul nu a reușit să se aproprie pe tabela de marcaj, iar scorul final al întâlnirii a fost 76-93.

Cel mai bun jucător al Gazului a fost din nou Drăgușin cu 23 de puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive. Au mai punctat pentru grupatea de pe Târnava Mare Peciukas cu 14 puncte și 3 recuperări, Grabauskas cu 10 puncte și 9 recuperări, Navickas cu 8 puncte și 3 recuperări, Solopa cu 5 puncte și 4 recuperări și Andrieș cu 2 puncte.

Pentru medieșeni a debutat și noua achiziție Paul Graham, care a reușit o evoluție destul de solidă cu 14 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive. Uros Petrovic, cealaltă achiziție din această săptămână, nu a evoluat în această partidă.

În urma acestei victorii, Oradea și-a asigurat primul loc la finalul sezonului regulat, în timp ce Mediașul a suferit cea de-a nouăsprezecea înfrângere a sezonului și rămâne pe ultima poziție a clasamentului. Următoarea etapă, ultima a sezonului regulat, Gaz Metan Mediaș va întâlni sâmbătă, pe teren propriu cu începere de la ora 19:00 formația Dinamo București.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.