JSport.ro

CSU Sibiu a pierdut aseară în capitală în fața Stelei, scor 78-68, o partidă în care a condus doar în primul sfert. Laser a fost MVP-ul partidei, marcând aproape jumătate din punctele formației sale, 32.

Sibienii au început bine meciul și au intrat pentru prima dată în avantaj în minutul 3, 5-3, toate punctele fiind marcate de Laser (1x3p, 1x2p). Steaua a revenit după dunk-ul lui Boone (8-6) dar repriza s-a încheiat în avantaj pentru CSU, 21-16.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A urmat un sfert secund mult mai slab, elevii lui Fleșeriu n-au punctat deloc aproape 2 minute, timp în care gazdele au intrat în avantaj pe tabelă, 23-21. Echilibrul s-a menținut până în minutul 14:52 (29-29) pentru ca apoi Steaua să-și creeze constant o diferență de 10 puncte.

Același ritm s-a menținut și în sfertul 3, mai mult Steaua a ajuns să conducă și cu 20 de puncte (60-40) după 9 puncte marcate consecutiv fără să primească coș. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 62-45.

În ultimul sfert, diferența nu s-a diminuat decât în ultimele 3 minute când Steaua nu a mai marcat, vicecampioana impunându-se la 10 lungimi distanță, 78-68.

Nu mai e obligatoriu imnul dar suporterii mențin tradiția

Începând din acest an obiceiul intonării imnului național înaintea startului partidelor Ligii Naționale de Baschet a fost întrerupt după promulgarea unei iniţiative legislative care completează art. 10 din Legea nr. 75/1994, începând cu luna mai 2017. Asta nu-i oprește pe fanii sibieni să-l cânte în fiecare deplasare, chiar dacă unii organizatorii respectă sau nu acest moment.

După prezentarea echipelor, galeria sibiană prezentă în număr mare a preluat inițiativa și a cântat imnul în aplauzele celorlalți spectatori și a antrenorilor: ”L-am cântat în acest sezon în toate deplasările, chiar dacă am fost 5 sau 50. Unii organizatori opresc muzica în sală, în alte locuri cum a fost la Galați n-au avut nicio treabă. De foarte multe ori ceilalți spectatori se ridică în picioare, în special în sălile din Ardeal”, ne-a precizat un suporter sibian prezent în toate deplasările echipei. (pentru video-ul cu imnul cântat de suporteri, click pe al doilea link, în secțiunea comentarii a postării publicate de CSU Sibiu):

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.