JSport.ro

3CSU Sibiu revine în topul clasamentului Ligii Naţionale după o victorie importantă obţinută aseară în faţa singurei echipe româneşti mai joacă încă în cupele europene, Energia Târgu Jiu. La capătul unui meci cu răsturnări spectaculoase de scor tabela a indicat victorie pentru oaspeţi, Energia – CSU 70-72 (10-17, 20-8, 17-15, 23-32).

Echipa pregătită de Dan Fleşeriu a început perfect meciul şi a câştigat primul sfert cu 17-10 cea mai mare diferenţă de scor fiind de 9 puncte în minutul 9.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Primele 3 minute din sfertul 3 au continuat în aceeaşi notă cu “galben-albaştrii” la conducere care s-au distanţat pe tabelă la 10 şi 12 puncte. 24-12 pentru CSU a însemnat cea mai mare diferenţă de pe tabelă în favoarea ardelenilor dar şi momentul revenirii gazdelor şi începutul căderii inexplicabile a sibienilor care n-au mai marcat decât 1 punct până la pauză. În acelaşi timp Energia a marcat 18 puncte întorcând tabela de la 12-24 la 30-25.

Gazdele şi-au păstrat aceeaşi energia şi în debutul sfertului 3, iar după 1.43 min. scurse scorul indica 36-25. Parctic, într-un interval de 7 minute Energia a avut două run-uri spectaculoase, 9-0 şi 15-0, scorul total în aceste minute fiind 24-1 pentru gazde.

Sibiul a revenit în joc dar sfertul s-a terminat tot în favoare oltenilor, 17-15 iar înaintea ultimul sfert scorul indica 47-40. Sibienii au egalat în mai puţin de 2 minute prin reuşitele lui Calotă (2), Mijajlovic (3) şi Lalovici (2). După alte 2 puncte înscrise de fiecare echipă au urmat 6 puncte consecutive în dreptul lui CSU prin Mijajlovic şi Hardy care au repus Sibiul în avantaj după mai bine de 13 minute. Din acel moment sibienii s-au distanţat pe tabelă şi au condus constant cu 10-11 puncte diferenţă.

Ultimul minut avea să redevină “de foc”. Sibiul conducea cu 68-60 în min. 39:10 dar gazdele s-au apropiat la doar un punct cu 3 secunde înaintea de final, 70-71. La “libere”, Lalovic a transformat doar o aruncare, suficientă pentru victorie pentru că mingea de 3 puncte aruncată de Gutoaia în ultima secundă n-a avut sorţi de izbândă.

Rezumatul video al partidei poate fi urmărit AICI.

Dan Fleşeriu: “Sunt nemulţumit de jocul echipei”

”Sunt mulțumit de rezultatul meciului, pentru că a fost o partidă grea, dar nemulțumit de jocul în sine al echipei noastre. Spun asta pentru că știu că putem juca și mai bine. Important este că rezultatul ne menține în calculele pentru calificarea în prima grupă valorică, între locurile 1-6, deși ne mai trebuie câteva victorii. Astăzi ne așteptam la un meci greu, cu o echipă valoroasă, așa a și fost, dar e normal ca ei să fie obosiți, pentru că joacă din trei în trei zile, fiind angrenați și în competiția europeană, iar acest lucru s-a văzut. Am câștigat sfertul al patrulea, pentru că, pe fondul oboselii, au mai încetinit ritmul”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al CSU Sibiu.

Pentru CSU Sibiu au marcat: Hardy 17p, Mijajlovic 16p, Calotă 12p, Lalovic 10p, Gilbert 9p, Harrison 4p, Paul și Cioacătă câte 2p. De la gazde s-a remarcat Mack, MVP-ul partidei, cu 22 de puncte.

Arbitri: Alexandru Olaru, Alin Faur, Bogdanescu Costin
Comisar: Marius Marinescu

5Suporterii sibieni au susţinut echipa şi la Tg. Jiu

Aproximativ 20 de suporteri sibieni au străbătut peste 500 de km dus-întors pentru a fi alături de formaţia favorită în sala din Tg. Jiu. Fanii au cântat neîncetat iar la finalul partidei au sărbătorit din plin victoria alături de baschetbaliştii lui Fleşeriu.

Meci mai uşor în următoarea etapă

În runda următoarea CSU Sibiu va primi vizita, pe tren propriu, a echipei gălăţene Phoenix. Meciul va fi găzduit de sala Transilvania sâmbătă, 30 ianuarie, ora 18.00. Intrarea generală va fi 10 lei.

Foto: csusibiu.ro şi totalbaschet.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.