JSport.ro

CSU Sibiu și U. Cluj s-au întâlnit în această seară în cel mai încins sfert al Cupei României. Într-o atmosferă senzațională creată de peste 2000 de sibieni îmbrăcați în galben și 200 de clujeni, echipa de sub Dealul Feleacului a obținut calificarea după ce s-a dezlănțuit în ultimul sfert. 70-88 și CSU părăsește competiția.

Nimic nu anunța finalul total dezechilibrat după trei sferturi disputate pe muchie de cuțit în care cele două grupări s-au succedat pe rând la conducerea scorului. Cluj și-a adjudecat sfertul întâi cu 22-18 după ce Sibiul a condus detașat în mai multe rânduri, 11-4 și 15-10. CSU a ținut aproape în sfertul doi dar nu a mai reușit să preia conducerea într-un sfert adjudecat tot de ”alb-negri”, 18-16.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel mai echilibrat și spectaculos sfert a fost al treilea, 52 de puncte, câte 26 pentru fiecare. Cu 03:33 înainte ”galben-albaștrii” au egalat la 54 dar tot clujenii au intrat în avantaj înaintea ultimului sfert, 66-60.

În ultima pătrime a meciul ofensiva sibiană a rămas fără combustibil aproape total. După 7 minute sibienii marcaseră doar 4 puncte față de cele 15 ale oaspeților. 22-10, scorul nemilos al sfertului patru iar U. Cluj se impune cu 88-70 și obține meritat calificarea în semifinale.

Marcatori CSU Sibiu: Paliciuc 19, Williams 17, Mijajlovic 11, Popescu 9, Hardy 6, Davis 3, Banciu 2, Dragoste 2, Lalovic 1.

Marcatori U. Cluj: Moldoveanu 21, Dykes 19, Adamovic 17, Barro, 10, Torok 7, Rasic 6, Puztozvonov 5, Kuti 3.

Derby în teren, derby în tribune

Ca de obicei, derby-ul Ardealului ridică cotele la maxim și în tribune iar atmosfera din această seară a fost în top. 2000 de sibieni au colorat sala în galben pe tot parcusul meciului iar o tribună întreagă a cântat neîncetat în picioare susținută deseori de tribuna opusă. Fanii sibieni au cântat în timpul jocului și, deja celebrul cântec, ”Acolo este țara mea”, ale cărui versuri scrise de Ioan Nenițescu au fost făcute cunoscute de Tudor Gheorghe.

De partea cealaltă clujenii, în număr de aproximativ 200, s-au făcut auziți datorită prezenței nucleului dur al Peluzei Șepcile Roșii care încurajează echipa de fotbal a clubului U.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.