JSport.ro

DSC_0334CSU Sibiu a fost foarte aproape de a învinge liderul şi probabil, cea mai puternică echipă din campionat, CSM Oradea, formaţie pe care a condus-o pe tabelă şi pe care a ţinut-o în şah 45 de minute. După o repriză de prelungiri, sibienii s-au recunoscut învinşi, scor 78-83.

Echipa pregătită de Dan Fleşeriu a început faza a II-a a campionatului cu o înfrângere în faţa liderului la zi, CSM Oradea. După primele 40 de minute tabela indica egalitate perfectă, 72-72, câte două seturi câştigate pentru fiecare echipă la aceeaşi diferenţă de scor, 8 puncte pentru CSU Sibiu, (25-17 şi 21-13) şi 7, respectiv 9 puncte (medie 8) pentru orădeni (21-14 şi 21-12).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciul se putea decide în timpul regulamentar după ce Oradea a marcat prin Franklin un coş de 3 puncte când mai erau 14 secunde. N-a fost de acord Lalovic care a egalat tot cu o “treiţă” în ultima secundă.

CSM Oradea şi-a adjudecat victoria cu în extra time după doar o repriză de 5 minute chiar dacă sibienii ar fi putut egala din nou în ultimele secunde prin Calotă, de la linia de “libere”.

DSC_0206Cristi Achim: “Trebuia să câştigăm în timpul regulamentar”

”Mă bucur foarte mult că am câștigat acest joc. Nu este deloc ușor să câștigi trei meciuri la rând împotriva aceleiași echipe și e cu atât mai greu să câștigi două meciuri consecutive în fața aceleiași echipe, mai ales când al doilea meci se joacă pe terenul echipei adverse. E greu să te resetezi mental, de aceea am și început așa prost, după părerea mea. Mă bucur că am revenit și că am câștigat. Îmi pare rău câ nu am câștigat în timpul regulamentar pentru că, în mod normal, așa ar fi trebuit să se întâmple. Pentru noi este o victorie importantă, care ne menține la două victorii de locul următor”, a spus Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

DSC_0240Dan Fleşeriu: “Nu suntem obişnuiţi să pierdem meciurile pe final”

”Este extrem de greu să pierzi așa. Nu suntem obișnuiți să pierdem meciurile pe final, în felul acesta. Cred că băieții au fcut un meci bun, cel puțin 30 de minute din el. Din păcate, încă  avem fluctuații în joc și acestea ne costă victoria. Mă bucur însă că am reușit să stăm aproape de cea mai bună echipă a momentului și arătăm astfel că suntem pregătiți să punem probleme oricărei echipe. Ceea ce îmi doresc eu, și se poate îndeplini, este să jucm constant 40 de minuteși să luăm noi deciziile cele mai bune nu adversarul. Cred că diferența aici s-a făcut: în deciziile jucătorilor, în recuperările ofensive pe care ei le-au făcut mai ușor pe lipsa blocajului nostru defensiv. Dar repet: am jucat cu cea mai bună echipă din campionat și nu pot să fiu decât mulțumit că am reușit să stăm aproapede ei, chiar dacă nu am câștigat”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu.

Pentru CSU Atlassib Sibiu au marcat: Lalovic 17p, Mijajlovic 17p, Calotă 11p, Harisson 9p, Paul 8p, Hardy 7p, Tincu și Gilbert câte 5p.

Urmează Tg. Mureş, tot luni

CSU Sibiu va juca următorul meci în deplasare la Tg. Mureş, luni, 29 februarie 2016, cu începere de la ora 18.00. Meciul va conta pentru etapa a II-a a fazei a II-a din grupa valorică A şi va fi transmisă în direct de DigiSport.

Atmosferă vulcanică

Suporterii sibieni au umplut din nou sala Transilvania chiar dacă jocul cu CSM Oradea a fost programat într-o zi de luni. Peste 1500 de suporteri au cântat neîntrerupt, au exaltat de bucurie, s-au supărat, au aplaudat, au huiduit iar la final şi-au aplaudat favoriţii în ciuda înfrângerii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.