JSport.ro

DSC_0626Meci de povestit nepoților aseară în sala Transilvania pentru suporterii CSU Sibiu care au asistat la, probabil, cel mai bun și spectaculos joc făcut de echipa lui Dan Fleșeriu în acest sezon. ”Galben-albaștrii” au umilit pur și simplu Steaua, una din echipele de top ale sezonului cu 106-79 la capătul unui meci în care sibienii au marcat 20 de coșuri de 3 puncte și au atins borna de 100 de puncte cu 5 minute înainte de finalul jocului.

Sarabanda coșurilor de 3 puncte avea să fie prevestită încă din start. Într-un run de 11-0 sibienii au marcat de 3 ori din afara semicercului prin Tincu și Paul (de două ori). Sfertul 1 a decurs șnur și tabela indica scoruri nevisate de nimeni din cei peste 1500 de suporteri: 20-4, 23-8, 26-10, 32-12.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sfertul secund a mai echilibrat balanța și teama de a pierde un nou meci pe care CSU îl are în mână revenea printre spectatori. Chiar dacă Sibiul a condus la un moment dat cu 47-28 (cu 2:10 min. înainte de pauză), până la pauza mare tabela a devenit 49-37.

Sfertul 3 a început cu 4-0 pentru Steaua dar a fost ultima zvâcnire a bucureștenilor. Diferența s-a mărit constant de la 20 de puncte spre 30 de lungimi: 63-46, 73-53, 81-61 (la sfârșitul sfertului 3), 88-65, 94-67. La 97-70 (cu 5:51 min. rămase) sala scanda clasicul ”suuuuta, suuuuta”. După un coș din acțiune al lui Paul a venit și mult așteptatul moment din mâna lui Mijajlovic: 101-71. La 106-73 s-a consemnat și cea mai mare diferență de pe tabelă, 33 de puncte.

Video: Coșul prin care CSU a depășit borna de 100 de puncte:

Record pentru actualul sezon

CSU Sibiu a stabilit un noue record pentru actualul sezon în privința reușitelor de trei puncte într-un singur meci. Astfel prin cele 20 de coșuri marcate din afara semicercului a depășit performanța Stelei de la Oradea care marcase în acest fel de 18 ori.

DSC_0554Fometescu: CSU a avut o seară senzațională

”Din punctul meu de vedere, cred că nu am jucat bine în apărare. E foarte simplu, dacă vrem să găsim un punct de vedere. Nu am jucat, din apărare, mai nimic din ce stabilisem. Au avut încredere în shoot-ul lor de afară, încă din primul sfert. Eu cred că acolo am început prost, dându-le încredere. Oamenii au speculat acest lucru, au avut o seară senzațională și cred că au meritat să câștige. Cred că nu se aștepta nimeni ca Steaua să câștige toate meciurile, de acum înainte”, a declarat Claudiu Fometescu, antrenorul celor de la Steaua CSM București.

DSC_0381Fleșeriu: Apărarea a câștigat meciul

”Ne-am dorit să avem un meci ca acesta, cu așa multe aruncări de 3 puncte marcate. A venit un  pic prea devreme decât era oportun, am fi vrut să fie așa în PlayOff, dar sperăm să o ținem tot așa. Am arătat că suntem buni la aruncările de 3 puncte în toate meciurile din această a doua fază a campionatului. Cred că doar într-un meci am marcat mai puțin de 10 aruncări, în rest am avut procentaje bune. Când marchezi atât de mult din afară, e aproape imposibil să pierzi, dar nu am câștigat doar din această cauză, ci și datorită apărării. Am făcut o apărare ca la carte. Nu știu dacă Steaua ne-a luat de sus sau nu. Ei au jucători senzaționali, dar, cu siguranță, i-am surprins cu câteva capcane, cu câteva intercepții și rotații care ne-au ieșit foarte bine și cred că de aici ne-a venit energia în atac”, a spus Dan Fleșeriu.

DSC_0648Will Paul MVP

Cu un procentaj perfect la 3 puncte, 100% (7 din 7), Will Paul a fost MVP-ul partidei cu 28 de puncte. Un meci foarte bun a făcut și Tincu, care a marcat numai din aruncări de 3 puncte, 6 din 8.

Marcatori CSU: Will Paul 28p, Tincu 18p, Mijajlovic 17p, Gilbert 15p, Hardy 14p, Calotă și Lalovic 6p, Cioacătă 2p.

Marcatori Steaua: Marinovic 19p, Nicoară 15p, Troupe 13p, Amis IV 13p, Malesevic 7, William 7p, Barac 3p, Szjarto 2p.

Oradea vineri

Următorul joc pentru băieții lui Dan Fleșeriu va avea loc vineri, 18.03.2016, în fieful liderului, CSM Oradea. Meciul va începe la ora 20.00, în sala Antonio Alexe.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.