JSport.ro

DSC_0769CSU Sibiu a obţinut aseară mult aşteptata victorie care să asigure prezenţa în prima grupă valorică cu două etape înainte de final. Victoria a fost cu atât mai frumoasă cu cât a fost obşinută în faţa rivalei din judeţ, Gaz Metan Mediaş. Scorul final a fost 78-65 ( 30-22, 10-23, 21-11, 17-9).  

Meciul nu a fost nici pe departe aşa uşor după cum arată scorul final. Practic până în ultimele minute cele două echipe au mers cap la cap cu Gazul la conducere la “pauza mare” pe fondul relaxării elevilor lui Fleşeriu. Un moment important s-a ptrecut la începutul sfertului 2 când CSU n-a marcat niciun punct timp de 4 min. şi 13 sec. dar a primit 9.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După pauză Gazul a condus şi cu 9 puncte pe tabelă dar sibienii au recuperat treptat iar după 6 minute scorul indica egalitate la 52 după două libere transformate de Lalovic.

Desprinderea finală spre victorie s-a produs în sfertul 4, în minutul 33, când scorul era egal, 63-63. Punctele consecutive marcate de Lalovic (2 x 3p, 1 x 2p plus 1 “liberă”), Hardy (2p), Mijajlovic 2p au dus scorul la un liniştitor 76-63. Cioacătă a închis tabela cu alte 2 puncte din acţiune nu îaninte ca Solopa de la Mediaş să mai înscrie ultimul coş pentru echipa oaspete.

DSC_0001Dan Fleşeriu: “Am plecat de la o echipă ce era creditată cu șanse de a se salva de la retrogradare și am ajuns în prima grupă valorică”

”Jocul echipei noastre a fost cu suișuri și coborâșuri. Nu a fost bun, mai ales în sfertul al doilea când am crezut că dacă marcăm de la distanță e suficient ca să câștigăm. Ne-au trebuit 10 minute ca să realizăm că apărarea câștigă meciuri. Nici în sfertul trei nu a fost bine, la început, doar în ultimele 3 sau 4 minute când, din cauza apărării mai agresive, am reușit să interceptăm niște mingi și să mergem pe contraatac. Bănuiesc că, din nou, presiunea rezultatului ne-a împiedicat să jucăm spectaculos, ca altădată, deși nici nu intenționam să jucăm spectaculos, ci să câștigăm meciul. Mă bucur că am reușit. Repet, am plecat de la o echipă ce era creditată cu șanse de a se salva de la retrogradare și am ajuns în prima grupă valorică, în primele 6 echipe, cu PlayOff-ul asigurat. Vor urma 12 meciuri, în faza a doua a campionatului, în care îmi propun ca jucătorii noștri să progreseze individual, urmând ca în PlayOff să avem o echipă mai bună și, cine știe, poate facem și surprize”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al CSU Sibiu.

antrenor PopaMihai Popa: “E greu să joci în 7 jucători”

”Sper că într-o zi vom ieși din acest întuneric. Din păcate atâta putem. Dacă suntem o echipă mică asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să dea în noi. Se pare că lumea profită de acest lucru. E greu să rezistăm în ritmul acesta. Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat, mie mi s-a părut evident. Vreau să felicit echipa Sibiului și să le urez multă baftă în continuare. În primul rând, vreau să le mulțumesc fanilor noștri, pentru că au venit până aici, dar și galeriei Sibiului care  a făcut o atmosferă că îi poate purta pe brațe pe jucători.Sunt mulțumit de absolut toți băieții care au intrat pe teren, din echipa noastră. Toți s-au dăruit, nu am nimic să le reproșez, dar, după cum vedeți, este foarte greu să joci în 7 jucători, cu o rotație scurtă, e greu să reziști, iar oboseala își spune cuvântul, pe final”, a spus Mihai Popa, antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș.

Marcatori CSU Sibiu: Lalovic 21p, Mijajlovic 19p, Popa Calotă 11p, Hardy 10p, Will Paul 7p, Gilbert 5p, Harrison 3p și Cioacătă 2p.

Marcatori Gaz Metan Mediaş: Navickas 19p, Peciukas 16p, Drăguşin 16p, Nikolic 4p, Solopa 4p, Popa 4p, Grabauskas 2p.

Atmosfera meciului:

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.