JSport.ro

DSC_0512Peste 1800 de suporteri ai CSU Sibiu au umplut sâmbătă sala Transilvania la derby-ul Ardealului, CSU – U. Cluj. Fanii sibieni au tratat cu toată seriozitatea meciul: au umplut sala de confetti la început, au cântat neîncetat şi au invadat parchetul la sfârşitul jocului fiind însă opriţi de stewarzi…

Din păcate, şi o spunem cu părere de rău pentru spectacolul din tribune, galeria clujeană n-a mai însoţit în număr mare echipa fanion, aşa cum se întâmpla în anii anteriori când la Sibiu veneau şi 2-300 de membri ai “şepcilor roşii”. Cei aproxmativ 20 de suporteri au preferat să urmărească jocul stând pe scaune, cântând rareori, deşi echipa lor s-a aflat aproape tot timpul la conducerea scorului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

“Păcat de sângele vărsat”

Sibienii prezenţi în sală n-au uitat că ne aflăm în preajma comemorării a 26 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989 şi au marcat momentul prin scandări: “Păcat de sângele vărsat” şi “România”. Un steag tricolor cu gaură, simbolul Revoluţiei, a fost fluturat pe tot parcursul meciului.

Sibiul este oraş martir după ce 99 de oameni au pierit în acele zile de Decembrie sub gloanţele care s-au tras în stradă. Nimeni n-a răspuns penal nici astăzi pentru crimele sau pentru diversiunile care au creat haosul în urma căruia peste 1000 de oameni şi-au pierdut viaţa în întreaga ţară în numele libertăţii devenind eroii noştri.

Luni, 21 decembrie, ora 18.30, la Monumentul Eroilor din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor se vor aprinde lumânări pentru martirii Revoluţiei din Sibiu şi din ţară. Mai multe detalii aici

01-miting-sibiu-22-12-1989-aprox-ora-9-45-horz

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.