JSport.ro

CSU Sibiu a debut cu brio în returul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Sibienii s-au impus aseară cu 83-76 (25-14, 18-20, 19-24, 21-18) în fața celor de la CSM Oradea. Meciul s-a disputat cu casa închisă. 

CSU nu și-a dezamăgit suporterii nici aseară, din contră a oferit spectacol în debutul partidei. 17-0 indica tabela după 5 minute scurse în care oaspeții nu au fost lăsați să marcheze nici măcar un punct. Oradea avea să reducă din diferență dar la finalul primului sfert băieții lui Fleșeriu avea avantaj 11 puncte. Actul secund a fost mai echilibrat cu un plus mic de avantaj pentru Oradea și la pauza mare CSU conducea cu 43-34 după un ultim coș al lui Laser, o ”treiță” cu un minut înainte de gong. Kinnard (2) și Cooper (1) au marcat primele puncte ale Sibiului după pauză, apoi, treptat, diferența s-a diminuat la doar 1 punct în minutul 30:13. Orădeanii au avut un run de 9-0 și s-au apropiat pe tabelă la 62-61.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sfertul patru s-a jucat pe muchie de cuțit doar în prima sa parte. Oaspeții au egalat la 64 în minutul 30:58 după un coș de 2 puncte al lui Valeika și o ”suplimentară” transformată. A fost singurul moment în care orădenii au mai pus presiune. CSU a revenit la conducere prin Laser și Dragoste care au punctat pentru 68-64. Gajovic a redus din diferență pentru bihoreni cu două ”libere” transformate, apoi Sibiul s-a lansat într-un nou run decisiv de 8-0, tabela indicând în minutul 33:58 o diferență de 10 puncte, 76-66. Fără alte situații notabile, CSU s-a impus cu 83-76 și se distanțează la două puncte de Oradea.

Dan Fleșeriu: ”Să sperăm că învățăm din genul acesta de greșeli”

După victoria de aseară, antrenorul sibian a declarat: ”Am început extrem de bine, cu o apărare foarte agresivă, dar la 17-0 băieții s-au relaxat puțin crezând că vor avea viață ușoară. Le-am permis să își revină prea ușor, pe fondul unor aruncări de 3 puncte deschise. Să sperăm că învățăm din genul acesta de greșeli, să nu le mai facem în meciul următor. Oradea este o echipă bună, în ultimii ani a fost în permanență candidată la titlu. Și-au adus, pe ultima sută de metri, un jucător senzațional, de care noi nu știam aproape nimic și ne-a pus probleme mari. Dacă acest jucător nu era cred că am fi avut o viață puțin mai ușoară. Îi felicit pe toți jucătorii noștri care au intrat în teren, dar și pe cei de pe bancă, pentru că au făcut o atmosferă foarte bună și i-au ajutat pe băieți să facă un meci bun. Sunt puțin îngrijorat însă pentru că, pe final, băieții au arătat o stare de oboseală pe care nu aș fi vrut să o văd”, a spus, antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru CSU Sibiu au marcat: Monyea Pratt 22p, Mirel Dragoste 14p, Lawrence Kinnard 11p, Marcel Davis 11p, Tyler Laser 11p, Radu Paliciuc 6p, Bogdan Popescu 5p, Christopher Cooper 3p.

Pentru CSU Sibiu urmează partida din deplasare la CSM Steaua București, luni, 8 ianuarie 2017, de la ora 20:00, urmând ca sâmbătă, 13 ianuarie 2018, să primească vizita celor de la BC SCM Timișoara, tot de la ora 20:00.

GALERIE FOTO: Crăciun Bogdan

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.