JSport.ro

CSU Sibiu reușește a doua victorie, în această stagiune, în fața campioanei României, Universitatea Cluj, scor 86-70 (17-19, 16-19, 32-11, 21-21). Echipa ”galben-albastră” a fost susținută de un număr impresionant de suporteri, peste 300 de sibieni efectuând deplasarea și susținându-și frenetic favoriții, pe tot parcursul partidei.

Partida de la Cluj Napoca a început în forță, pe rând, Pratt, Laser și Kinnard reușind să pună rapid pe tabelă, fiecare, câte trei puncte din aruncări de la semicerc. În tot acest timp, gazdele reușeau să marcheze doar 4 puncte, după două libere transformate de Kromah și prestația de 2 puncte a lui Kuti. Cu toate acestea, Clujul reușește să intre în joc și să stabilească scorul primului sfert, la un avantaj de 2 puncte. Sfertul al doilea a semănat ca intensitate cu primul, iar la pauză, gazdele intrau la vestiare cu un avantaj de 5 puncte. Sfertul al treilea a fost unul senzațional pentru CSU Sibiu, coșul de 3 puncte al lui Kinnard prevestind parcă ceea ce urma să se întâmple în următoarele 10 minute regulamentare. Au mai urmat alte 4 aruncări de 3 puncte transformate de Lawrence Kinnard, alături de două ale lui Tyler Laser. A fost sfertul în care s-a dat marea luptă, ”galben-albaștrii” reușind să marcheze 32 de puncte, în fața campioanei care abia marcase 11. Sfertul final al partidei a fost incendiar. ”U” nu a abandonat și a luptat până în ultimul moment. Dar echipa sibiană nu a cedat nici un moment și, susținută frenetic de sutele de suporteri din tribună, reușea să învingă echipa clujeană la 16 puncte diferență.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Dan Fleșeriu, antrenor CSU Sibiu: Diferența s-a făcut în determinarea noastră din sfertul al treilea

”Am luptat până la ultimul strop de energie și acesta a fost rezultatul. Din cauza aceasta am câștigat și pe fondul jocului, după pauză, foarte slab al Clujului, probabil obosiți după meciurile din Cupele Europene. E de înțeles, se concentrează, au o șansă foarte mare, și îi felicit pentru ceea ce au făcut până acum. Noi am profitat de oboseala lor. Nu sună frumos, dar trebuia să o facem. Am venit pregătiți pentru asta, știam că ne va fi greu și mă bucur că am reușit. Am avut un sfert trei senzațional. Diferența s-a făcut în determinarea noastră din sfertul al treilea. Clujul a fost surprins de agresivitatea noastră și de viteza noastră de joc (…) Coșurile de trei puncte au venit după apărări bune, tranziție bună și ratările Clujului. În plus, avem onoare, bucuria, și nu cred că sunt cuvinte pentru asta, să îi avem pe suporteri permanent alături de noi, absolut în orice sală, oricât de departe ar fi. Minim 15-25 de suporteri vin. La meciul acesta au fost peste 300 de suporteri, probabil și sibieni care sunt în Cluj, și mă bucur să îi avem alături. Cred că ei sunt sufletul, inima și tot ceea ce reprezintă Clubul acesta. Jucătorii, practic, îi urmează pe ei”, a spus antrenorul CSU Sibiu.

Pentru CSU Sibiu au marcat: Lawrence Kinnard 28p, Tyler Laser 23p, Monyea Pratt 11p, Chris Cooper 7p, Marcel Davis 6p, Radu Paliciuc 5p, Mirel Dragoste 4p, Bogdan Popescu 2p.

CSU Sibiu va primi vizita celor de la BCM U FC Argeș Pitești, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 17:45, la Sala Transilvania. Biletele pentru această partidă s-au pus deja în vânzare, exclusiv online, pe www.csusibiu.ro și pe www.kompostor.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.