JSport.ro

CSU Sibiu a debutat cu înfrângere în Fiba Europe Cup chiar dacă diferența a fost minimă. Sibienii au fost învinși de cehii de la BK Pardubice, scor 78-79 (26-21,11-15, 17-29, 24-14), în ultimele secunde după ce cu 26 de secunde înainte de încheirea timpului regulamentar au avut un punct avantaj și atacul.

9 ani au trecut de la ultima prezență a echipei fanion de baschet a Sibiului în cupele europene iar asta s-a văzut și în tribune. Capacitatea tribunelor a fost ca de obicei sufocată la maxim de suporterii îmbrăcați în galben iar tribuna galeriei s-a ridicat la înălțimea unui astfel de meci.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciul a început promițător, jucătorii lui Dan Fleșeriu reușind să își adjudece primul sfert, scor 26-21. Înaintea pauzei diferența s-a micșorat în chiar ultimele zeci de secunde și la vestiar s-a intrat cu avantaj de doar un punct. Sfertul 3 a aparținut în totalitate cehilor care au marcat 29 de puncte și au reușit să prindă avans pe tabelă. Sfertul patru a fost decisiv pentru că CSU a remontat diferența iar în ultimul minut a reintrat în avantaj. Sibiul a condus cu 78-77 cu 26 de secunde rămase de joc și a avut atacul coordonat de Laser. Inexplicabil, jucătorul sibian a epuizat toate cele 24 de secunde de atac ținând mingea pe loc, oferind astfel oaspeților posibilitatea unui atac pe un timp rămas de 2 secunde. Cehii au marcat iar cele 1,1 secunde rămase jucătorilor lui Dan Fleșeriu nu au fost suficiente pentru o aruncare care să aducă victoria ”galben-albaștrilor” la debutul în Fiba Cup. Scorul final 78-79, dar sibienii pleacă în Cehia cu șanse reale de calificare.

Fleșeriu: ”Calificarea nu este pierdută”

”Dacă atunci când aveam minus 10-11 puncte ne propunea cineva să pierdem la limită, am fi acceptat varianta asta. Mă nemulțumește că pe final am ratat două ocazii de a câștiga meciul. Am avut un atac pe care nu l-am valorificat și o apărare pe care am făcut-o greșită. Aici se vede lipsa de coeziune dintre băieți, se vede că nu am avut destul timp să pregătim totul, iar deciziile proaste pe care le-am luat în anumite momente sunt toate din această cauză. Totuși, dacă ne gândim la câte mingi am avut înăuntru și au ieșit afară, și câte contraatacuri am ratat fiind singuri cu coșul, cred că am fi putut câștiga meciul ăsta la 10 puncte. Cred că meciul nu este pierdut, avem 5 zile să pregătim meciul următor și sunt convins că vom face tot posibilul să ne calificăm”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru CSU Sibiu au marcat: Kevin Capers 21p, Radu Paliciuc 14p,  DeAngelo Riley 13p, Lawrence Kinnard 10p, Monyea Pratt 8p, Laser Tyler 7p, Chris Cooper 5p.

Suporterii sibieni vor merge în Cehia

Meciul retur se va disputa miercuri, 27 septembrie, pe terenul celor de la BK Pardubice, Cehia, iar fanaticii suporteri sibieni vor fi prezenți în număr mare alături de echipa favorită. Deplasarea fanilor a fost pregătită din timp, încă de la aflarea numelui adversarului și cel puțin 50 de fani vor pleca de la Sibiu pentru a-și susține favoriții. Alte câteva zeci vor sosi din țările învecinate, Germania și Austria, astfel că jucătorii lui CSU se vor simți ca în sala Transilvania la un meci disputat la mii de km depărtare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.