JSport.ro
spr17
spr17

Enervată la culme de scandalul imnurilor şi de reacţiile suporterilor la adresa ei după ce a decis să interzică intonarea imnului naţional înaintea jocurilor de baschet din campionatul naţional, Elisabeta Lipă a anunţat o nouă decizie ilară. Echipele vor trebui să renunţe la mascotele care le reprezintă.

Ministrul Tineretului şi Sportului care deţine şi gradul de chestor de poliţie (echivalent cu general) afirmă, din nou, că legislaţia este cea care nu permite apariţia mascotelor la orice competiţie sportivă: “Prevederile din Regulamentul Federatiei Romane de Baschet sunt clar în contradicţie cu Legea nr. 69 / 1869, Cap. 4at, Art.3,14, lit. (x), şi Hotărârea nr. 6 /49. Orice tip de mascotă sau păpuşi gonflabile pe care le-ar putea aduce spectatorii în tribune sunt interzise cu desăvârşire. Asemenea, copiilor le este interzis să vină cu păpuşi Barbie la meciuri. Legea e lege” a precizat fosta canotoare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

“Sunt multiplă medaliată la campionate europene, mondiale, olimpice, navomodele şi bărcuţe din hârtie dar niciodată n-am fost susţinută de pe margine de o mascotă. O dată, una din colege s-a deghizat într-o mascotă în vestiar să-mi facă o surpriză, dar ăsta a fost singurul episod din viaţa mea cu o mascotă. Când eram mică asta îmi doream să devin dar părinţii nu m-au susţinut.” a adăugat nostalgică Lipă.

“În plus, e un obicei preluat de la americani. Ar trebui să fim mai patrioţi, priviţi la suporterii secui ai lui Sepsi, cu câtă ardoare îşi promovează valorile şi simbolurile la meciurile echipei. Ar trebui să fie un exemplu pentru noi, românii”. Vizavi de acest aspect mai sensibil, al comunităţii maghiare, Lipă a precizat că mascotele vor mai fi tolerate la competiţiile de baschet feminin ca o reparaţie morală pentru suporterii echipei Sepsi, profund afectaţi de gestul antrenorului lui U, Dragan Petricevic.

CSU Sibiu este prima echipă care s-a conformat noii decizii iar mascota sibiană a lipsit de pe parchet în prima repriză a meciului din această seară cu BCMU Piteşti.

Mascota a apărut în cele din urmă în partea secundă. Surse neserioase spun că sub costum s-ar fi aflat chiar Elisabeta Lipă, deghizată pentru a afla în ce condiţii şi-au permis sibienii să o sfideze intonând imnul la începutul meciului.

Acest editorial este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.