JSport.ro

1_4_41_160Este incredibil la ce nivel al abuzurilor s-a ajuns în România în privinţa controalelor ISU. Cea mai nouă victimă în demeniul sportului este sala Dinamo, gazda meciului de baschet de sâmbătă dintre Dinamo şi Gaz Metan Mediaş. Sala a fost inaugurată în urmă cu doar 2 ani şi jumătate.

Una din cerinţele ISU pentru redeschiderea sălii este montarea unei perdele de apă pe unul din pereţii sălii. ”S-a modificat proiectul sălii, s-a mărit capacitatea de la 1900 de locuri la 2600 pentru a se putea organiza meciuri din cupele europene. Şi pe partea peretelui dinspre Barbu Văcărescu trebuie montată o perdea de apă. Sunt casele apropiate de sală şi trebuie montată această perdea de apă. După aia nu va mai fi nicio problemă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Interesant în acest moment este că nici accesul presei nu va fi permis în sală. Astfel, vom primi informaţii despre evoluţia Mediaşului doar de la oficialii dinamovişti sau ai grupării de pe Târnava.

Vă redăm mai jos comunicatul celor de la Dinamo sau Poveştea Moşului după modul în care a fost redactat:

“De Moș Nicolae vom primi o… nuielușă

Deși sunt la o vârstă aproape semicentenară, îmi rezerv dreptul de a crede că Moș Nicolae, ca și Moș Crăciun, EXISTĂ!
O să vorbim în continuare despre darul pe care Moșu’ l-a adus, în urmă cu vreo trei ani, suporterilor dinamoviști.
Văzând Moșu’ niște oameni de ispravă prin birourile clubului din Ștefan cel Mare și niște spiriduși care purtau cu mândrie culorile atât de dragi lui, alb și roșu, s-a hotărât să le aducă în dar o sală polivalentă, un bazin acoperit și o sală de forță…
Tare mândră era toată suflarea dinamovistă! Și precum în basme, în această scurtă perioadă de timp au început să apară și performanțele! Echipele de volei, handbal, polo și, mai nou, baschet, începeau să-i demonstreze Moșului că au meritat aceste daruri…
Văzând Moșul toate aceste fapte de cumințenie, se scotoci prin sac și găsi și un proiect nou-nouț pentru un stadion de fotbal! Spiridușii alb-roșii, care pe numele de alint își spuneu ”câinii”, tocmai ce sărbătoreau victoria contra „goblinilor” din ghencea…
Imediat după această victorie, o fetiță căreia prietenii îi spuneau Uța, cea mai demnă de iubirea Moșului, anunța că vom primi curând și stadionul de fotbal! Ce mai, era exact ca-n basme!
Într-o lume în care parcă nimic nu mai merge precum odinioară, cineva reușea să construiască pe baze solide în Ștefan cel Mare! Era o situație unică la nivel de infrastructură de club!
Era un exemplu pentru celelalte structuri sportive din țară, un model despre cum poți aduce ONOARE țării tale PRIN PERFORMANȚĂ!
Dar, pentru că trebuia să fim treziți la realitate și să nu mai credem în basme, a apărut și personajul negativ, sătul să vadă că CS Dinamo poate fi o poveste cu Happy End!
Zmeul Zmeilor, că așa i-am Z_ISU, făcu tot posibilul ca spiridușii să nu mai poată intra în sala polivalentă… Zidi porțile de la intrare, lăsând o mică portiță pentru jucători… Aceștia se pot antrena în continuare, pot chiar să joace meciurile oficiale, dar fără spectatori, adică fără noi, spiridușii responsabili cu Forța Roșie!
Sportul fără spectatori e ca ziua fără soare! Dar acest lucru nu-l interesează pe Zmeul Zmeilor…
Așadar, dragii mei spiriduși, pentru o perioadă nedeterminată de timp, nu vom mai putea să fim alături de terierii noștri… Încercăm să găsim soluții, poate vă putem primi, provizoriu, în altă sală, care să fie pe placul Zmeului…
Nu o mai avem nici pe Uța, care a fost solicitată să dea o mână de ajutor întregului sport românesc, multiplicând modelul din Ștefan cel Mare… Dar, avem speranțe! Greuceanu, Prâslea cel Voinic, Făt Frumos, Harap Alb și ceilalți și-au suflecat mânecile și vor încerca să facă pofta Zmeului!
Și vă vom avea, curând, din nou lângă noi, pentru că doar voi ne puteți da puterea de a trece peste aceste încercări! Pentru că voi sunteți RED POWER, forța ce a stat mereu în spatele dinamoviștilor! Pentru că, alături de noi, credeți și voi în Moș Nicolae!

PS: Meciul de sâmbătă, contra celor de la Gaz Metan Mediaș se va desfășura fără spectatori! Din păcate, se pare că nici presa nu va putea avea acces… Am încercat să obținem o declarație oficială de la cei în măsură să facă acest lucru, dar nu am primit încă răspuns… În ceea ce ne privește, vom face tot ceea ce este omenește posibil pentru a vă ține la curent cu ce se mai întâmplă!

Cu drag, speranță și dor,
Dan, al vostru povestitor.”

Sala ”Dinamo” a fost inaugurată în mai 2013, cu ocazia aniversării a 65 de ani a CS Dinamo. Costurile de construcţie s-au ridicat la 9,35 milioane de euro.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.