JSport.ro
foto: frbaschet.ro – Alina Cojocaru

CSU Sibiu începe noul sezon cu o victorie, în deplasare la Dinamo Știința București, scor 96-92 (21-22, 24-18, 25-23, 26-29). Randal Falker a fost cel mai bun marcator al echipei sibiene, cu 22 de puncte. În etapa următoare, galben-albaștrii primesc vizita celor de la BCM U FC Argeș Pitești.

Baschetbaliștii sibieni au intrat în teren dornici să își asigure un start bun la început de nou sezon competițional, iar determinarea lor s-a văzut în primele secunde când au reușit rapid să pună primele puncte pe tabelă. Știința Dinamo însă nu s-a lăsat mai prejos și a replicat cu două aruncări inspirate, de la distanță. Philmore a fost însă pe fază și a redus din diferență rapid. Jocul echipei noastre însă își pierdea din intensitate, lucru ce l-a determinat rapid pe Dan Fleșeriu să ceară primul time-out. Indicațiile antrenorului au fost imediat puse în practică de galben-albaștri, astfel că până la finalul primului act al partidei gazdele aveau un avantaj minim(22-21). Știința-Dinamo a continuat să joace cu multă determinare și în sfertul al doilea. Chiar și așa, Kevin Hardy reușește câteva faze spectaculoase și se apropie pe tabelă. Grație unor execuții de precise ale lui Philmore, echipa noastră reușește să se desprindă și să intre la vestiare cu un avantaj de 5 puncte (40-45). Meciul a continuat în aceeași ritm, jucătorii noștri reușind să păstreze diferența pe tabelă, în ciuda faptul că apărarea părea că are de suferit. Gazdele însă au rămas motivate, extrem de dornice de o primă victorie, astfel că spre finalul sfertului decisiv reușeau să egaleze. Monyea Pratt a preluat inițiativa și reușea să marcheze, iar cu efort comun și luciditate BC CSU Sibiu și-a trecut în cont prima victorie din acest sezon. Partida a fost una extrem de disputată, iar echipele s-au succedat la conducere de 9 ori. La finalul partidei, antrenorul CSU Sibiu a declarat:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”A fost un meci mult mai greu decât mă așteptam eu și cred că și jucătorii. Am făcut o apărare mult prea lejeră. Chiar dacă am avut 10-12 puncte, la un moment dat am jucat foarte lejer și le-am permis să revină. Lucrurile acestea trebuie să le îndreptăm și cu siguranță o vom face și vor fi meciuri în care vom face apărare mai bună. Victoria în deplasare este foarte importantă, așa cum am spus și înainte de joc și cred că aici se va face diferența dintre echipele care se vor califica în primele șase. Sunt mulțumit, chiar dacă  nu am făcut o apărare foarte bună. Sunt mulțumit că băieții și-au păstrat calmul și au reușit să finalizeze coșuri importante. Au reușit să gestioneze suficient de bine situația pentru a ne apropia victoria. Cu siguranță vom mai avea meciuri strânse, dar sperăm ca de fiecare dată să găsim soluția câștigătoare”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenor BC CSU Sibiu.

Pentru CSU Sibiu au marcat: Randal Falker 22p, Monyea Pratt 18p, Isaiah Philmore 16p, Kevin Hardy 15p, Justas Tamulis 11p, Mirel Dragpste 9p, Wilhelm Brosser 3p, Chris Cooper 2p.

În etapa următoare, BC CSU Sibiu va juca  primul meci oficial al sezonului pe teren propriu, sâmbătă, 13 octombrie 2018, de la ora 20:00, în compania celor de la BCM U FC Argeș Pitești. Biletele pentru partida de la Sala Transilvania se vor pune în vânzare începând de marți, 9 octombrie 2018, pe www.bc-csusibiu.ro/bilete și pe siteul www.kompostor.ro

 

foto: frbaschet.ro – Alina Cojocaru
Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.