JSport.ro

CSU Sibiu are un moral bun înaintea primul joc din Final8-ul Cupei României cu BC Timișoara. Staff-ul tehnic ar putea miza pe serviciile a doi noi jucători, în meciurile din cadrul Cupei României. Jordan Williams a jucat în NBA și a fost legitimat de clubul nostru după ce jucătorul s-a pregătit alături de echipa noastră în ultimele 4 săptămâni. Edward Petrescu este un tânăr jucător venit sub formă de împrumut de la 4 Sports Agronomia București.

Primul obiectiv al CSU Sibiu în F8 Cupa României este victoria cu BC SC Timișoara, echipă în compania căreia galben-albaștrii vor juca duminica sferturile de finală. Câștigătoarea va disputa luni, de la ora 20:00, semifinala cu învingătoarea dintre U. Cluj și BCM U FC Argeș Pitești. Înaintea partidei, antrenrul BC CSU Sibiu a declarat:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Suntem la al treilea meci cu echipa bună a Timișoarei. Va fi un meci extrem de greu, ca și celelalte. Timișoara are jucători valoroși pe toate pozițiile din teren, au jucători de rezervă foarte buni, români foarte buni, deci vom avea un meci extrem de greu. Noi suntem într-un moment suficient de bun care ne permite să ne gândim la o victorie, dar evident, va depinde de forma de moment, dar și de puțin noroc, de atmosfera din sală și de cum ne vom obișnui cu mingea de joc, pentru că va fi o minge diferită de cea cu care suntem obișnuiți. Toți factorii care vor fi în jurul echipei, la momentul respectiv, vor conta. Dar noi, cel puțin asta simt de la băieți, suntem pregătiți și dornici de a începe, în sfârșit, meciurile cu miză, pentru a câștiga ceva concret. Nu discutăm de celelelate meciuri. Discutăm de un meci, iar dacă îl vom câștiga pe cel de duminică, vom vedea mai departe. Nu preferăm, cu siguranță, pe nimeni, totul depinde de noi, așa cum am arătat și în turul de campionat, și în perioada scursă din retur. Dacă noi ne-am prezentat bine am câștigat, dacă nu am pierdut, mai puțin a contat adversarul”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

În lotul BC CSU Sbiu care va face deplasarea la Sfantu Gheorghe s-ar putea regăsi noile transferuri: Jordan Williams și Edward Petrescu.

Jordan Williams este un jucător de 27 de ani cu experiență în NBA, care măsoară 208cm și joacă poziția 5. Acesta a jucat două sezoane pentru Maryland în NCAA (2009-2011). În 2011-2012 acesta semnat cu New Jersey Nets (NBA) unde în 43 de meciuri a înregistrat statistici de 4,6 puncte și 3,6 recuperări. Williams a mai participat în NBA Pro Summer League în 2012, îmbrăcând tricourile Atlanta Hawks, iar 2013 în echipa celor de la Los Angeles Lakers.

Edward Petrescu este un jucător al clubului 4Sports Agronomia București care a fost împrumutat de clubul sibian până în vară. Edwuard are 19 ani, măsoară 193 cm și joacă pe postul de extremă. Tânărul jucător s-a evidențiat în Liga 1 și a făcut parte din lotul național Under 18, în vara anului trecut.

”Am reușit să obținem cartea verde din NBA pentru Jordan și să perfectăm împrumutul lui Edi Petrescu. Cei doi jucători sunt eligibili iar staff-ul tehnic va decide când ar putea debuta în tricourie echipei noastre”, a declarat Horațiu Floca, director CSU Sibiu.

Turneul F8 Cupa României se va disputa la Sfantu Gheorghe între 10 și 13 februarie 2018, iar în 14 februarie este programat evenimentul de gală al baschetului românesc, All Star Game.

Programul complet este următorul:

Sâmbătă, 10.02.2018 (sferturi de finală)
Phoenix Galați – CSM CSU Oradea (SF1, ora 17:15, in direct pe FRB TV si www.prosport.ro)
Timba Timisoara – CSM Steaua Bucuresti Eximbank (SF4, ora 20:00, in direct pe FRB TV si www.prosport.ro)

Duminică, 11.02.2018 (sferturi de finală)
BC CSU Sibiu – BC SCM Timișoara (SF2, ora 17:15, in direct pe DIGI SPORT)
BCMU FC Argeș Pitești – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (SF3, ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)

Luni, 12.02.2018 (semifinale)
Învingătoare SF1 – Învingătoare SF4 (ora 17:15, in direct pe DIGI SPORT)
Învingătoare SF2 – Învingătoare SF3 (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)

Marți, 13.02.2018 (finala)
Învingătoare semifinala 1 – Învingătoare semifinala 2 (ora 19:00, în direct pe DIGI SPORT)

Peste 300 de fani sibieni vor însoți echipa

CSU Sibiu va avea la Sf. Gheorghe o susținere numeroasă din partea galeriei. În jur de 300 de fani vor fi prezenți în tribunele modernei săli din orașul covăsnean pentru a-i încuraja pe elevii lui Dan Fleșeriu. 3 autocare cu suporteri vor pleca duminică dimineața din Sibiu iar alte zeci de mașini vor ajunge la Sf. Gheorghe pe parcursul zilei.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.