JSport.ro

Comunicat de presă

CSU Sibiu continuă să aibă un impact major asupra baschetului românesc, sportului sibian și comunității din acest oraș. Au existat performanțe remarcabile, ani mai grei, oameni pe care istoria CSU i-a asimilat drept legende, multe speranțe și un singur obiectiv: dezvoltarea baschetului sibian. Cunoscându-ne trecutul, muncim în prezent pentru un viitor în galben și albastru. Astfel, Centrul de copii și Juniori BC CSU Sibiu își dezvoltă activitatea la nivel de juniori pasionați de baschet, punând în practică un program coerent și profesionist sub coordonarea lui Andu Hanea și a reputatului antrenor sârb Goran Vrkic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

BC CSU Sibiu are în vedere dezvoltarea unui proiect sănătos, pe termen lung, vizând educația sportivă a copiilor din Sibiu. Dorim să folosim sportul și baschetul pentru a aduce un plus de sănătate, o alternativă dinamică timpului liber și un suport continuu în educație pentru toți tinerii din programul nostru. Construim viitoarele generații inspirând prin exemplul propriu, având cei mai buni ambasadori în jucătorii și antrenorii noștri. BC CSU Sibiu este singurul club care la nivel local care poate oferi o traiectorie completă unui copil care își dorește să joace baschet și care va avea aptitudinile necesare performanței.

Cum va arată piramida Centrului de copii și juniori BC CSU Sibiu?

Vom avea înscrise la startul competițiilor naționale patru echipe, susținute de parteneri puternici: BC CSU Sibiu 2 powered by DAbo (Liga I), BC CSU Sibiu U18 powered by Natur House, BC CSU Sibiu U14 powered by Kendrion și BC CSU Sibiu U13 powered by Marquardt.

Totodată, BC CSU Sibiu își va concentra eforturile în realizarea unei pepiniere proprii, urmând a începe selecția de copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

Cine este Goran Vrikic?

Pentru BC CSU Sibiu, semnarea lui Goran Vrkic pentru un proiect care se întinde pe o perioadă de trei sezoane reprezintă o piatră de temelie. Cu siguranță atât antrenorii care vor lucra sub îndrumarea lui, cât și copiii care se vor antrena conform planurilor gândite de el vor avea enorm de câștigat. Printre realizările lui Goran Vrkic în baschetul românesc se numără programul Perform Baschet, dezvoltat alături de Federația Română de Baschet, coordonarea loturilor naționale ale României, respectiv proiectelor Știința București și CSM Steaua EximBank, în colaborare cu Dan Dacian și BC Laguna. Vrkic, licențiat FIBA din 2002, a antrenat echipa națională masculină U16 a Serbiei & Muntenegru, naționala masculină U16 a României, iar în 2012 a fost antrenor principal al echipei BC Kozuv (Divizia A din Macedonia). A fost campion național la tineret cu Știința București și, de-a lungul colaborărilor cu echipele din capitală, și-a pus amprenta asupra ascensiunii mai multor baschetbaliști români tineri: Dragoș Diculescu, Aurelian Gavriloaia, Anton Diaconescu sau Andrei Calenic.

Cine vor fi ceilalți antrenori?

Sub îndrumarea lui Goran Vrkic, Alexandru Rubint va antrena echipele din Liga I (secund), U18 și U14 (principal), în timp ce Alexandru Kovacs va pregăti formația de U13. Totodată, Amalia Torok se va alătura selecției și pregătirii grupelor de inițiere, în perioada următoare, BC CSU Sibiu.

”Am decis, împreună cu partenerii noștri, să acordăm și mai multă atenție și să ne implicăm mai mult în activitățile Centrului de copii și juniori BC CSU Sibiu și, implicit, în activitatea sibiană la nivel de juniori. Scopul nostru este ca în câțiva ani să avem la echipa de seniori cât mai mulți baschetbaliști sibieni, crescuți în spiritul BC CSU Sibiu. Am încredere în profesionalismul și implicarea lui Andu Hanea, în calitate de coordinator al Centrului de copii și juniori, dar și în experiența lui Goran Vrkic, și cred că, alături de Amalia Torok, Alexandru Rubint și Alex Kovacs, vom reuși să dezvoltăm partea de baschet juvenil a Clubului nostru”, a declarat Horațiu Floca, președintele BC CSU Sibiu.

Cum te înscrii?

Online prin email: juniori@bc-csusibiu.ro

Telefon: Andu Hanea – tel: 0726/266.610

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.