JSport.ro

Clubul sibian de baschet a emis un comunicat în care explică motivele memoriului depus către FRB. Oficialii CSU se consideră nedreptățiți de arbitrajul meciului doi, pierdut pe teren la o diferență de două puncte în fața orădenilor.

”BC CSU Sibiu a depus astăzi un memoriu către Federația Română de Baschet în urma meciului al doilea din Finala LNBM. Cu părere de rău am constatat foarte multe greșeli comise împotriva noastră dar mai ales un criteriu diferit de judecare a fazelor. La fel de trist este că doi dintre cei trei arbitri au fost și la meciul trei de la Craiova, meci după care sancțiuni au fost date doar împotriva clubului nostru.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Dorim să scoatem în evidență ultima fază prezentată în clip, atunci când vorbim despre o încălcare flagrantă a regulamentului, ce nu lasă loc de interpretări! Jucătorul care se află la repunere (Pasalic) nu are voie să se deplaseze întrucât nu a fost vorba de un coș marcat în prealabil ci de un fault în atac fluierat la Lucas Tohătan. Astfel, mingea ne-ar fi revenit cu 27 de secunde înainte de final, la scorul (58-61).

Stafful tehnic și jucătorii au analizat meciurile și știm foarte bine greșelile din care trebuie să învățăm pentru a ne apropia victoriile în următoarele meciuri. Nu încercăm să ne ascundem în spatele erorilor de arbitraj comise împotriva noastră dar, în același timp, nu putem să acceptăm ca aceiași arbitri să ne defavorizeze în mod repetat, în meciuri strânse și momente atât de importante. Este frustrant și injust. Este o Finală de campionat, una pentru care toată lumea a muncit din greu: echipă, antrenori, staff, parteneri și suporteri. Vrem să fim lăsați să jucăm în condiții normale întrucât, chiar și la 0-2, noi #nucedam și mergem la Oradea pregătiți să luptăm pentru visul unui oraș întreg.

Sperăm ca Federația Română de Baschet să analizeze cu atenție această situație și să ia măsurile necesare pentru ca Finala LNBM să se desfășoare în cele mai bune condiții.”

CSM Oradea conduce cu 2-0 în Finala Ligii Naționale și va juca următoarele două meciuri pe teren propriu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.