JSport.ro

Răsturnare de situaţie cel puţin dubioasă la un nivel înalt de competiţie în baschetul feminin românesc, Faza Semifinală pentru calificarea la Turneul 1-6 la sub 18 ani. Sf. Gheorghe a luat locul Sibiului la turneul final după ce în urmă cu o săptămână sibiencele erau 99% calificate în urma victoriei în faţa liderului Napoca Baschet Cluj. 

În luptă directă pentru ultimul loc calificabil, locul 3, CSŞ Sibiu avea două puncte peste CSŞ Sf. Gheorghe şi mai avea de învins astăzi doar ultima clasată, Oradea, fapt care s-a întâmplat. Sf. Gheorghe a pierdut în urmă cu o săptămână pe teren categoric jocul cu liderul Napoca Baschet Cluj (formaţie care a pierdut doar de două ori, cu Sibiu şi Olimpia Bucureşti), dar o decizie a comisiei FRB comunicată la sfârşitul acestei săptămâni a decis meci câştigat la “masa verde” de echipa covăsneană, 20-0.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Conform oficialilor sibieni, decizia a survenit după ce s-a dovedit că liderul Napoca Cluj, deja calificată, a introdus preţ de câteva secunde, o jucătoare fără drept de joc.

Cele două echipe sunt acum la egalitate, 30 de puncte, dar Sf. Gheorghe are avantajul meciurilor directe în faţa Sibiului şi se califică practic la Turneul Final. CSŞ Sibiu – Oradea 68-46 şi CSŞ Sf. Gheorghe – CSM Ploieşti 65-49 sunt rezultatele de azi care nu mai schimbă cu nimic situaţia calificărilor după decizia FRB.

Decizia a dărâmat tabăra sibiană care se pregătea de Turneul Final 1-6 şi, poate, organizarea turneului la Sibiu. Antrenorul Lucian Negru a vorbit pentru SBSport.ro şi a precizat că situaţia este o nebuloasă şi că nu poate să nu-şi ridice câteva semne de întrebare. “Clujul câştiga clar meciul, calificarea pentru ei era decisă, nu înţelegem această gafă prin care ei au introdus o jucătoare fără drept de joc pentru puţin timp în teren“, s-a întrebat retoric antrenorul Luci Negru.

Interviul a fost realizat în ziua premergătoare jocului cu CN Mihai Eminescu Oradea înaintea căruia sibienii mai sperau într-o surpriză a Ploieştiului la Sf. Gheorghe, surpriză care n-a venit.

Foto de la meciul de azi cu Oradea:

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.