JSport.ro

14449017_1621172201515356_7046044483171902607_nSituație unică în lumea suporterilor din baschetul românesc. După ce clubul fanion al orașului, CSU Sibiu, a fost amendat pentru scandări xenofobe la adresa etniei maghiare în timpul meciului cu U. Cluj, cu suma de 500 de euro, suporterii își doresc acum ca penalitatea să nu afecteze echipa și au început să strângă din donații contravaloarea amenzii.

Scandările au venit dinspre galeria ”galben-albaștrilor” iar inițiativa a plecat de la liderului galeriei lui CSU, Florin Iacob, care a postat îndemnul pe pagina de facebook a fanilor și totodată cotribuția sa, 100 de lei. Imediat, alți doi fani au anunțat că susțin demersul prin donații de 80 de lei respectiv 50.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”În urma scandărilor de la meciul cu ”U”, clubul nostru a fost amendat cu 500€. A fost o răbufnire de moment a unora dintre noi și regretăm cele întâmplate. Pentru că un suporter trebuie să fie un sprijin pentru echipă, nu o povară, vin cu propunerea să strângem la meciul de mâine cu Pitești o parte sau dacă se poate toată suma pentru amendă. Aștept să doneze în primul rand pe cei care au scandat alături de mine dar și pe cei care, măcar o data, au înjurat la un meci a lui CSU. Se poate dona orice sumă. Lista o deschid eu cu suma de 100 lei.

PS: Rog pe cei care doresc să ne țină morală să se abțină de aceasta dată. Mulțumesc!”, a precizat liderul galeriei CSU, Florin Iacob, pe grupul de facebook al fanilor, CSU FANS.

O inițiativă similară au mai avut zilele trecute suporterii echipei de fotbal Petrolul Ploiești, aflată acum în Liga a IV-a, reconstruită și finanțată de aceștia după desființarea clubului vechi. Fanii petroliști au strâns bani pentru a plăti amenda de 10 000 de lei pe care Jandarmeria a dat-o clubului după ce în tribunele stadionului Ilie Oană au fost aprinse torțe și fumigene, chiar dacă nu au existat violențe și au fost stinse pașnic.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.