JSport.ro
foto: csufans.ro

Avea doar 34 de ani. Și multă dăruire pentru proiecte din jurul echipei de baschet CSU Sibiu, de foarte mulți ani. Dar azi a plecat mult prea repede dintre noi. 

O veste șocantă și de neimaginat pentru cei care l-au cunoscut pe Radu a lovit azi ca un fulger comunitatea suporterilor sibieni. ”Radu Rhadoo”, așa cum îl știau toți pe forumul suporterilor la începutul anilor 2000, a plecat la ceruri mult prea devreme și mult prea nedrept. A fost membru fondator al Asociația Al 6-lea jucători, una dintre cele mai active și puternice asociații de suporteri din țară, indiferent ce sport ai lua în calcul. A coordonat cea mai longevivă revistă a suporterilor de baschet, CSU Fans Magazin, dar și multe alte proiecte realizate de fanii ”galben-albaștri”. Era prezent de ani de zile la fiecare meci al lui CSU Sibiu în primul rând al tribunei, lângă galerie.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sunt doar câteva detalii tehnice pentru că toți cei care l-am cunoscut pe Radu îl știam ca pe un om cu suflet imens, un om calm, implicat, pasionat, plin de viață. Un tânăr mereu cu zâmbetul pe buze fără de care familia CSU e mai săracă acum.

Trupul său va fi depus mâine la capela Bisericii de pe bulevardul Mihai Viteazu din Sibiu.

Zeci de mesaje au fost transmise de prieteni sau colegi de la baschet pe pagina sa de facebook:

”Rest in peace my friend Radu Rhadoo! It was a pleasure to have you as a friend!”, Boris Lalovic, fost jucător CSU Sibiu.

”Îl tachinam “Răducu’ Papucu’”, pe vremea când editam revista fanilor CSU împreună. Un om atât de bun, de cald, de devotat, de senin… Ce să spui, când afli că nu mai e?! Rămânem cu amintirile frumoase, Radu Rhadoo! Salută-l pe Toci și din partea noastră!”, Adela Mohanu.

”Omul care a dus, din umbra, greul proiectelor precum CSU Fans Magazin si care a purtat fularul CSU Fans Sibiu in atat de multe sali de baschet din lume. Ramai cu bine, Radu Rhadoo”, Tudor Popa.

”Era 2015 și l-am simțit mai optimist ca niciodată. Tot atunci l-am cunoscut și pe Dan Fleseriu, un tip în care Radu mi-a spus că are mare încredere – “e de-al nostru!”. Am făcut o poză și ne-am amuzat pe seama ei astă toamnă când am venit la Sibiu. Știa el ceva?! … Promisesem să repetăm “ședința foto”, sigur ne lipeam de ceva profi pe un barter cu bere la Ovi Matiu. N-am apucat…

În anii care au urmat acelei poze ne-am mai tot tachinat. Scoatea la înaintare printscreenuri cu clasamentul și Sibiul în frunte. Ce mândru era! Adăuga un îndrăzneț #nucedăm și știam că pasiunea lui Radu inspiră o sală întreagă, un oraș întreg… Mai povesteam din ale baschetului sau ne mai contram dar o făceam cu drag, fiindcă mă bucuram că există oameni ca el care să pompeze emoții, lacrimi, adrenalină, pasiune, speranță și dragoste în inima baschetului românesc.

Radu Mușoaie a fost unul dintre oamenii frumoși, nebuni după baschet, pe care Sibiul îi are și îi cultivă. A transmis “microbul” în familie și am simțit asta la micuțul Cezar, trecut sub ordinul Little Eagles în decembrie. Ce bucurie a fost atunci în casa lor…

Știam de Radu și, oarecum, de problemele sale. L-am văzut coborând cu greu scările Sălii Transilvania dar flacăra din ochi era acolo. Speranța era acolo. Iubirea pentru CSU… pe asta nimic nu o putea domoli nimic în lume.

Nu știu cum să închei postarea asta… așa că nu am să o fac nicicum. #nucedăm are ecou și pe Pământ și în Cer. Suntem în continuare împreună în treaba asta. De acolo, de Sus, nu înceta să iubești și să susțiii CSU. Fii sigur că de aici nu te uită nimeni iar dragostea și respectul îți sunt dedicate pe vecie.”, Ionuț Georgescu.

Odihnește-te în pace, Radu!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.