JSport.ro

Dirt-track-ul sau Speedway a fost unul din sporturile de referință ale Sibiului și unul dintre cele mai îndrăgite de fanii sibieni mai ales în anii 80-90. Orașul nostru se lăuda în acei ani cu două cluburi puternice, IPAS Sibiu și Voința Sibiu.

2 stadioane aveau piste amenajate pentru astfel de cocursuri, ambele aparținând celor două cluburi, IPAS și Voința, în zona Compa respectiv în cartierul Ștrand. Se organizau constant competiții la care participau sportivi din Bulgaria, Cehoslovacia (azi Cehia și Slovacia), Germania sau Ungaria.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pentru câteva zeci de minute, video-urile de mai jos ne întorc în timp cu 31 de ani, mai exact în anul 1987 la Finala seniorilor de Speedway. Filmul prezintă pe larg momentul în care sportivii ajung la stadionul Compa, pregătirile motoarelor, prezentarea concurenților, imagini cu tribunele destul de pline, și cursele propriu zise.

Pentru nostalgici aceste imagini reprezintă cu siguranță o parte din tinerețea lor iar pentru cei mai tineri care nu au prins acele vremuri, video-urile sunt un bun prilej de a face cunoștință cu tribuna de metal a stadionului Compa care astăzi nu mai există, cu echipamentele sportivilor, motoarele acelor vremuri dar și atmosfera tipică anilor 80.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.