JSport.ro

PUMA Club Sibiu şi Federaţia Română de Taekwon-do ITF au organizat în perioada 30 septembrie – 1 octombrie Stagiul Internaţional de Taekwon-do Sibiu 2017 (Sibiu Taekwon-do Sparring Seminar 2017), avându-i ca invitaţi speciali pe Katya şi Oleg Solovey din Ucraina.

Katya și Oleg Solovey au revenit la Sibiu după patru ani de la prima lor vizită, în 2013.  La invitaţia PUMA Club Sibiu şi a Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, Katya Solovey, multiplă campioană europeană și mondială și câștigătoare de 3 ori a Cupei Mondiale la Taekwon-do ITF, a sosit la Sibiu alături de soțul şi antrenorul ei, Oleg Solovey, antrenorul echipei naționale a Ucrainei la Taekwon-Do ITF.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ucrainienii au susţinut un stagiu de luptă la Sala Transilvania şi la sala de antrenament PUMA Club de pe Bulevardul Victoriei, împărtăşind sportivilor români din vasta lor experienţă. La Stagiu au participat peste 100 de sportivi de top din toată ţara. Printre aceștia s-au numărat şi 15 luptători din lotul național al Ucrainei alături de sportivi ai lotului național al României, care se pregătesc pentru Campionatul Mondial de Taekwon-do ITF (Dublin, Irlanda 9-16 octombrie 2017).

Katya şi Oleg Solovey susţin anual seminarii de Taekwon-do în întreaga lume: în Columbia, Olanda, Suedia, Letonia etc. Seminarul de la Sibiu a fost unul tehnic, bazat în principal pe tehnici de luptă, antrenorii ucrainieni axându-se pe metode de eschivă, viteză, contre şi explozie şi, nu în ultimul rând, pe inducerea mentalităţii de învingători sportivilor.

În prezent, Taekwon-do-ul românesc evoluează foarte mult. Prin asemenea seminarii cu invitaţi internaţionali noi ne adaptăm la zi cu tot ce se cere acum la nivel competiţional.  Este al cincilea an când organizăm stagiul la Sibiu, a doua oară când îi avem alături pe  Katya și Oleg, care revin cu plăcere de fiecare dată.” a declarat Ciprian Banea, vicepreşedinte al Federației Române de Taekwon-do ITF.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.