JSport.ro

Sezonul 2016-2017 al grupei de minirugby a CSM CSR Sibiu se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni. Echipa “U8”- copii născuți în 2009 și mai mici – va lupta la București alături de alte 9 echipe în ultima etapă a Circuitului Național de Minirugby.

CSM CSR Sibiu se află cu o etapă înaintea finalului acestui Campionat Național pe poziția a cincea, cu șanse matematice la medaliile de bronz ale competiției, după ce a jucat două etape din cele trei disputate, terminând pe un loc III și pe un loc IV.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Horia Stoica, antrenor CSR Sibiu: ”Mergem la București fără teama de a pierde ceva”

Înainte de a pleca la București, antrenorul echipei, Horia Stoica, a declarat: “A fost un sezon plin, început în luna octombrie. Copiii au jucat cele 8 turnee ale Campionatului Regional de minirugby Transilvania, unde au terminat pe un onorabil loc V la categoria U10 (copii născuți 2007-2008), deși mai bine de jumătate din titulari aveau vârsta categoriei U8. Am jucat și două turnee amicale, la Timișoara, terminând pe podium la ambele categorii de vârstă, U8 și U10. Pentru cei mari a urmat o mică vacanță competițională, pe când grupa mică a fost angajată în Circuitul Național. Din nefericire nu am putut participa la prima etapă, disputată la Constanța, am pierdut ocazia de a mai juca 4 meciuri și am fi fost deja cel puțin pe locul III. Am jucat la Timișoara și Gura Humorului două turnee dificile dar foarte frumoase, atât prin prisma jocurilor cât și a organizării. Vom juca sâmbătă și duminică din plăcerea de a juca, pentru a etala încă o dată ceea ce am învățat în câteva luni, iar rezultatele de pe teren vor fi practic rezultatele muncii antrenorilor și ale jucatorilor, dar și ale implicării părinților.

Mergem la București să vedem copiii la joc, fără teama de a pierde ceva. În timpul meciurilor copiii sunt atât de prinși cu joaca încat nici nu știu rezultatul final. E drept, din punct de vedere al clasamentului nu prea putem termina sub locul V, iar locul IV va depinde doar de noi. Ne-am bucura foarte tare sa avem o clasare cât mai buna, pentru a arăta Sibiului că avem rugby de calitate, pentru a atrage cat mai mulți copii spre acest sport minunat și pentru a putea fi luați în considerare de potențiali sponsori.

Anul acesta, mai mult de jumatate din costurile deplasărilor, transport, masă, cazare au fost suportate de părinți. Dacă vom vrea să creștem, vom avea nevoie de și mai mulți copii și mai multe turnee…

Munca nostra nu se va încheia cu acest turneu. După o scurtă pauză de o săptămână vom relua antrenamentele și pregătirea pentru sezonul 2017-2018, cu doua echipe, U8 si U10”, a încheiat Horia Stoica.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.