JSport.ro

Campionii, campionii! Performanță neanticipată la nivel local. Sibiul are o campioană națională în sporturile de echipă, trupa de rugby a CSM CSR Sibiu sub 8 ani. Mai mult, micuții rugbiști nu au cunoscut gustul înfrângerii în acest sezon.

CSM CSR Sibiu a avut un parcurs senzațional, presărat cu 19 victorii și un singur egal în cele 4 turnee și 20 de meciuri disputate. Evoluția i-a încununat campioni pe rugbiștii sibieni, singurul titlul de acest fel la jocuri sportive pe echipe în 2018 și primul pentru rugby-ul sibian, care are în palmares Cupa României câștigată la seniori în 1995.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Relatare Horia Stoica:

Primul turneu, disputat la Constanta a fot unul abordat cu oarecare retinere de micutii jucatori sibieni. Scorurile in grupe au fost: 40-20 (8-4) cu Suceava și 20-20 (4-4) cu Timisoara, rezultate care au trimis echipa sibiana in semifinalele competitiei. Micii rugbysti sibieni au trecut fara emotii de Gura Humorului cu 45-5 (9-1). Finala a fost una viu disputata, si adjudecata de echipa noastra in fata vicecempioanei nationale Soimii Bucuresti cu 35-30 (7-6). Competitia s-a incheiat pentru sibieni fara infrangere, cu un esaveraj de 140-75 (28-15), o medie de 7.0-3.75 per meci.

Turneul al doilea, gazduit de Gura Humorului a adus din nou victorii pe linie in grupa preliminara A: 45-5 (9-1) cu Baia Mare, 70-5 (14-1) cu Gura Humorului) si 40-5 (8-1) cu Suceava, ocupanta locului III in campionatul precedent. Primele doua echipe au jucat grupa finala alături de primele doua locuri din grupa preliminara B: Șoimii Bucureș ti vicecampioana en titre si Soimii Campia Turzii, detinatoarea titlului in 2017. Rezultatele au fost: Sibiu- Campia Turzii 60-10 (12-2), Sibiu-Suceava 35-10 (7-2) si Sibiu Soimii Bucuresti 45-0 (9-0), pentru un turneu doar cu victorii. Esaverajul pe turneu a fost 295-35 (59-7), o medie de 9.83-1.16 per meci.

A treia etapa s-a jucat pe baza CSS Bega din Timisoara in format “fiecare cu fiecare”. CSM Sibiu a invins din nou  fiecare adversar, scorurile fiind: 20-5 (4-1) cu Suceava, 55-0 (11-0) cu Gura Humorului, 30-0 (6-0) cu Baia Mare), 40-5 (8-1) cu Soimii Campia Turzii, 20-0 (4-0) cu Soimii Bucuresti si 25-20 (5-4) cu Timisoara. Un nou turneu incununat numai cu victorii, cu un esaveraj de 190-30 (38-6), cu o medie de 6.33-1.0 pe meci. La finalul acestui turneu, CSM Sibiu avea locul pe podium asigurat, chiar si fara a se prezenta la turneul de inchidere de la Bucuresti. Simpla prezenta la acest turneu asigura micilor rugbysti sibieni locul II in clasamentul final.

Dar gândurile micuților sibieni au fost sa incheie un sezon fara infrangere. Astfel, in primul meci al turneului de la Bucuresti s-au impus cu 40-0 (8-0) in fata echipei Grivita Bucurestisi 25-20 (5-4) apoi in fata echipei din Gura Humorului, asigurandu-si matematic titlul de Campioni Nationali. Victoria din ultimul meci al grupei 25-10 (5-2)cu Timisoara a trimis echipa sibiana direct in finala turneului, pe care Sibiul si-a adjudecat-o in fata CSM Suceava cu 20-5 (4-1). Eșaverajul acestui turneu a fost 110-35 (22-7), o medie de 5.5-1.75 pe meci.

Ca un bonus, micii rugbysti sibieni au avut ocazia de a se infrunta cu jucatorii nationalei din Hong Kong, prezenta la Bucuresti pentru Campionatul Mondial U20, divizia secunda.

CSM CSR Sibiu incheie campionatul pe primul loc, cu 19 victorii si un egal cu un esaveraj de 735-115 (147- 23) o medie de 7.35-1.15 pe meci.
Lotul sibienilor care au jucat in acest ampionat a fost in ordinea descrescatoare a varstei: Comsa Luca, Diac David, Olar David, Arion Alexandru, Stoica Clara, Comsa Emma si Arion Eduard.

Bârză Daniel, antrenor: ”Suntem fericiti pentru victorie. O merita copiii, o merita parintii, pentru eforturile facute si pentru munca depusa in ultimii doi ani. Nu doar faptul ca am iesit campioni este important, ci si maniera: fara infrangere si cu o medie de 7-1 la incercari pe meci, iar in 25% din meciuri am terminat fara incercare primita.”

Razvan Borcan, antrenor: ”Ne bucuram sa aducem un titlu de Campioana Nationala in jocuri sportive la Sibiu. Dupa ultima mare performanta a rugbyului sibian, castigarea Cupei in 1995, iata ca din nou aducem trofeul suprem de pe “Parcul Copilului”, chiar daca la o alta categorie. Sportul sibian ar avea nevoie de mai multe performante asemenatoare iar copiii sibieni care nu fac un sport sunt asteptati cu drag la stadionul de rugby. Desi poate parea periculos acest sport, noi, din 2015 de cand am inceput activitatea nu am avut nici un copil accidentat, nici măcar o entorsă. Asteptăm copii, fete și baieti, născuti începand cu 2007 și mai mici.”

Horia Stoica, antrenor: ”E o performanta deosebita pentru noi antrenorii, pentru oficialii clubului pentru parintii care au sustinut si acompaniat echipa peste tot si in primul rand pentru copiii clubului, nu doar cei care au jucat acest turneu cat si pentru cei care au venit la antrenamente si au asigurat echipei U8 conditii de pregatire foarte bune. As vrea sa le multumesc tuturor pentru efortul facut, sa multumesc adversarilor care ne-au ajutat sa crestem de la meci la meci, organizatorilor de turnee si oficialilor Federatiei care ne-au sustinut cand am avut nevoie atat pe partea adinistrativa cat si cu un sfat cand am avut nevoie, in special domnilor Rus si Sisiu. Acest campionat s-a incheiat, dar noi trebuie sa ne gandim deja la viitor, sa aducem cat mai multi copii la acest sport minunat care formeaza in primul rand oameni si abia apoi sportivi. Cu mai multi copii am putea sa ne gandim sa repetam aceasta performanta si la categoriile superioare in anii urmatori.”

foto: csrugbysibiu.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.