JSport.ro

Ediția a VII-a a Cupei Cibinium va debuta azi la ora 09:30 în sala CSȘ de pe strada Independenței și se va încheia cu festivitatea de premiere în jurul orei 15:00. Gimnaști cu vârste între 8 și 14 ani, reprezentanți a șapte cluburi din țară, își vor învinge emoțiile pentru a arăta antrenorilor, părinților și iubitorilor gimnasticii din Sibiu, progresele din ultimele luni.

Pentru a ne familiariza cât mai mult cu acest sport foarte iubit de români dar ignorat de publicul larg la nivel local am mers ieri în sala de gimnastică CSȘ pentru a surprinde puțin din atmosfera ante concurs. Iar primul impact este cu entuziasmul și energia micuților care ard de nerăbdare să urce pe aparate iar și iar. Ai crede că sunt în prima zi dar seriozitatea și profesionalismul cu care execută fiecare exercițiu te lămurește rapid vizavi de munca nu tocmai ușoară pe care o depun antrenorii și sportivii luni sau ani de zile.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Obișnuit cu imaginea gimnaștilor pe care îi vedem în competițiile europene și mondiale la TV, care au o musculatură bine formată pentru, spre exemplu, un aparat precum cal cu mânere sau inele, nu e mică mirarea atunci când ți-e dat să vezi un copil de 7-8 ani pe același aparat. Motivația interioară specifică vârstei este însă imensă și privindu-i poți vedea cu ușurință un viitor campion al României.

Totul se petrece sub atenta îndrumare a antrenoarei Cristina Bobeș. ”Sunt copii de 7, 8, de 10, 11, 12 și 13 ani, unii dintre ei vor fi la prima competiție. E foarte importantă pentru ei această experiență, a concursului, iar de asta se leagă și obiectivul nostru pentru Cupa de sâmbătă”, ne rezumă Cristina ediția 2017 a Cupei Cibinium prin prisma CSȘ Sibiu. Discuțiile ating inevitabil și bune și rele din gimnastica sibiană și aflăm că problemele sunt în mare parte similare cu ale celorlate ramuri sportive ocolite de o finanțare minimă necesară într-un raport invers proporțional cu performanța pe care o produc. Un fenomen ce pare mai îngrijorător este numărul tot mai mic de copii care se îndreaptă spre gimnastică iar aici subiectul e mai complex. Sunt și altele dar aici faptele sunt înaintea discuțiilor. Se muncește, se muncește, se muncește și se obține performanță.

Le urăm succes copiilor sibieni în competiția de sâmbătă! Intrarea la sală va fi liberă.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.