JSport.ro

1807 alergători au luat startul la Cross-ul Visma pe distanța de 5 km, 437 la SemiMaraton (21 de km), 97 la Maraton (42 de km). 205 alergători la ștafeta pentru SemiMaraton (4 x 5,3 km), 205 alergători la ștafeta pentru Maraton (4 x 10,5 km), 140 de alergători la cursa copiilor – 4-5 ani, 199 de alergători la cursa copiilor – 6-7 ani, 118 alergători la cursa copiilor 8-9 ani, 124 alergători la cursa copiilor 10-12 ani, 73 alergători la cursa copiilor 13-16 ani.

Sunt cifre incredibile pentru un eveniment care nu are o vechime foarte mare. De fapt, doar câțiva anișori în care a crescut de la statutul de SemiMaraton la Maraton Internațional și care a mobilizat de la câteva sute de sibieni la începuturi, la peste 3000 în anul 2017. Cifra participanților a explodat pur și simplu în 2017 fiind aproape triplă față de cea de anul trecut, 1244.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Este, fără nicio șansă de comparație cu evenimente de profil, competiția sportivă cu cel mai mare impact asupra sibienilor. Maratonul Internațional Sibiu este unul din puținele evenimente din județul Sibiu care se adresea maselor, sportivilor amatori fără limită de vârstă. Este evenimentul care pun efectiv în mișcare un oraș întreg, care pune în mișcare locuitorii săi, este exact ceea ce are nevoie Sibiul să dezvolte în următorii ani, sportul de masă.

Peste 3000 de oameni au alergat cu atât de mult entuziasm și au transmis atâta emoție în momentul în care au terminat cei 5, 21 sau 42 de km încât fiecare părea să fie un mic învingător într-o finală olimpică pe unul din marile stadioane ale lumii.

Toți au alergat în același timp pentru una din cele 19 cauze sociale înscrise de 19 ONG-uri locale. Proiectele depuse au strâns alergători și susținători ale căror donații vor merge direct pentru realizarea lor. Toate proiectele le puteți susține încă AICI.

La proba de maraton 42 de km, au câștigat Fazakas Biborka (la feminin, foto stânga sus) în 03:25:49 și Raphael Igrișianu (la masculin).

(Din motive tehnice, pozele de mai jos sunt urcate la o rezoluție mult diminuată față de cea originală. Pozele vor fi urcate ziua următoare și pe pagina de facebook a publicației noastre la mărimea întreagă)

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.