JSport.ro

afis-duathlon-2016Comunicat de presă

Pe 17 septembrie, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu, ne dăm întâlnire la o nouă ediţie a Duathlon Challenge, unde amatorii de ciclism şi alergare sunt provocaţi să ia startul în cadrul unei competiţii sportive inedite. Elementul inedit al acestui concurs este îmbinarea alergării cu mersul pe bicicletă; astfel, la start se vor alinia echipe formate din 2 concurenţi cu o bicicletă, iar pe parcursul traseului cei doi pot face schimb de roluri pentru a obţine în final cel mai bun timp. O categorie mai aparte este cea de Family, unde pot participa 2 membri ai unei familii, ambii pe biciclete. O altă categorie specială este cea de Extreme pe un traseu de 30 de km, la care vor participa echipe formate din câte 3 membri, având la dispoziţie o singură bicicletă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Concurenţii vor avea de parcurs un traseu prestabilit de 20, respectiv 30 km, cu startul din zona scenei de pe lac. Evenimentul, organizat de Asociaţia CAB Sport cu sprijinul Asociaţiei Tură în Natură, va începe sâmbătă, 17 septembrie 2016, ora 09.00 în zona scenei de pe lacul din Muzeu, iar în jurul orei 10.00 se va da startul competiţiei:

“Anul acesta traseul Duathlon Challenge porneşte din Muzeul Satului din zona scenei de pe lac şi ajunge până   în cătunul Trăinei, unul dintre cele mai bine păstrate “secrete” ale judetului Sibiu. Ne aşteaptă o competiţie inedită, pe un traseu superb, ce îmbină perfect frumuseţea acestuia şi efortul necesar pentru a-l străbate. Traseul este de dificultate medie, cu o pădure Dumbrava în culori de vară-toamnă, admirând peisajul superb de lângă mănăstirea dintre Răşinari şi Poplaca şi parcurgând Traineiul Raşinariului ca cel mai îndepărtat punct al traseului. Sfatul meu: Dozaţi-vă efortul, dar totuşi daţi tot ce aveţi mai bun în voi!”, a declarat Dani Troancă, managerul de traseu al proiectului şi singurul sibian care a terminat o cursă Iron Man (Omul de fier).

Cele cinci categorii de concurs sunt următoarele

  1. MASCULIN ( 2 concurenţi de sex masculin + o bicicletă) – traseu 20 km;
  2. FEMININ (2 concurenți de sex feminin + o bicicletă) – traseu 20 km;
  3. MIXT ( 1 concurent de sex masculin + 1 concurent de sex feminin + 1 bicicletă)– traseu 20 km;
  4. FAMILY (1 părinte/membru al familiei + 1 copil + 2 biciclete ) – traseu 20 km;
  5. EXTREME (3 concurenţi open + 2 biciclete) – traseu 30 km.

Proiectul se desfăşoară sub sloganul “Protejaţi Pădurile României” şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu. Parteneri de eveniment: Tură în Natură, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu, Aria Sport, ANDU, Greiner Packaging, Thrace Greiner, Visma, Travelgator.com, Explorer Sport Sibiu, Shopping City Sibiu, Promo Management.

Mai multe detalii pe site-ul www.acceptaprovocarea.com

arhiva-duathlon-2015-1

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.