JSport.ro

EchipaPerformantaSenioriClubul de Street Dance „Kolorat” este locul cunoscut printre tinerii dansatori cu sufletele „colorate”, loc ce a luat nastere in toamna anului 2014, de altfel, cunoscut ca şi casa celor de la United Colours Crew.

Totul a inceput cu o idee simpla de a dansa liber, a creea coregrafii specific scenelor unde iau parte dansatori impreuna cu artisti celebri pentru show-uri, spectacole si concerte. Cu timpul, aceasta arta s-a transformat intr-o adevarata aventura, iar fiecare membru a luat parte la o cunoastere amanuntita a istoriei culturii RnB si Hip-Hop.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Alexandru Filip Svaricek este un tanar dansator si coregraf sibian, care a pus suflet si pasiune in crearea unei trupe de Street Dance si atragerea a cat mai multor copii si tineri in aceasta arta si ramura sportiva. Desi la inceput s-a confruntat cu o lipsa de receptivitate din partea oamenilor, treptat acest stil de dans a devenit foarte popular si indragit de publicul tanar. Prin munca si devotament, in Sibiu a luat nastere o familie unita si bine pregatita pentru spectacole si viitoare concursuri la care tinerii vor lua parte pentru premii care ii vor trimite spre visul American ori viitoare colaborari cu artisti pe scenele Romaniei.

Nucleul „familiei de dansatori” se bazeaza pe niste principii bine puse la punct si o etica a muncii prin care sportivul invata sa devina dansator, ca dupa aceea sa ia parte intr-o echipa sub indrumarea coregrafului si antrenorului Svaricek Filip Alexandru. Antrenand incepand cu varsta de 17 ani prin diverse jocuri sportive si coregrafii fara o diploma ori un atestat de instructor, coregraf, ci simplu dansator, Filip a reusit sa construiasca prin respect si munca un loc care mai tarziu a oferit o buna sansa de a pune in practica visul cel mare: de a deveni un coregraf, dansator, artist. „Spectacolele de Street Dance oferite in diferitele locatii ale orasului Sibiu si marile prezentari la Casa de Cultura a Sindicatelor in cadrul diverselor evenimente au devenit de-a lungul timpului un real succes. Experienta acumulata din munca depusa si infruntarile problemelor de desfasurare si extindere a culturii Street Dance in Sibiu ne-au ajutat sa formam o familie mare si unita, tineri care si in ziua de azi iau parte la antrenamente in forta. Aceste antrenamente sunt bine construite pentru dezvoltarea fizica si psihica a tinerilor, pentru o buna executie a coregrafiilor de o dificultate mare si pentru o prezenta specifica artistilor pe scenele unde demonstram aptitudinile de dansatori in fata publicului.”, marturiseste Filip.

Indiferent de vreme, timp sau problemele sociale, Filip cu mare incredere s-a dovedit a fi un coregraf bun si un indrumator spre tainele spectacolelor de Street Dance, unde a ajuns ca instructor la Clubul Ritmic din Sibiu cu o grupa simpla de tineri doritori sa practice acest sport. A inceput apoi o colaborare de succes cu PUMA Club, fapt care s-a dovedit a fi ceva special in viata membrilor activi la acest curs. Pentru cei care doresc sa intre in familia de dansatori de Street Dance, antrenamentele au loc vinerea si sambata la PUMA Club, pe Bulevardul Victoriei.

United Colours, grupa de performanta care si in ziua de azi se antreneaza atat pentru diferitele spectacole oferite publicului larg din Romania, cat si pentru concursurile la care urmeaza sa ia parte, se bazeaza pe o buna capacitate sportiva a tinerilor dansatori, cat si pe un spirit artistic care ofera oportunitati imaginatiei de a creea coregrafii, miscari de dans ori numere artistice prin iluzii optice. La grupa de performanta, conceptual denumita Mega Crew, varstele dansatorilor variaza, acestea fiind de la 6 ani pana la 22 de ani. Doar un dansator bine pregatit poate lua parte in conceptul de Mega Crew.

Instructor Alex Filip SvaricekSub indrumarea tanarului instructor Alexandru Filip Svaricek, un adevarat artist in arta Street Dance-ului, dansatorii simt o emotie aparte in timp ce se exteriorizeaza pe o melodie preferata prin miscari acrobatice, iluzorii si ritmice de o dificultate avansata, iar atunci cand un obstacol ii impiedica sa ajunga la o capacitate artistica mare de intelegere a muzicii, miscarilor, coregrafiilor ei simt ca impreuna vor reusi sa mearga mai departe. Street Dance se bazeaza foarte mult pe munca in echipa, iar acest sport s-a dovedit a oferi libertate de dezvoltare proprie, atat pe plan sportiv, cat si pe plan personal.

Proiecte precum video-uri personalizate cu idei de coregrafii si numere de dans oferite publicului din interiorul „familiei” cu ajutorul lui Notar Horatiu, tanar dansator si pasionat de video, vor fi lansate in curand prin intermediul site-urile de socializare si media in Sibiu.
Tinerii dansatori: Borza Luiza, Sandor Oana, Beu Bianca, Muntean Tudor, Iridon Iulia, MozaOana, Petra Luiza, Tia Vaideanu, Petrea Ioana si copiii : Custrin Victor, Custrin Simina, Morariu Tudor, Morariu Ayana, Tordoir Alix, Tordoir Ivan, Marian Alexandra, Matasaru Alexandra, Morar Damian, Avram Andrei, Ban Sofia, Puscovici David, care fac parte din trupa de performanta United Colours au luat parte si la preselectiile celebrei emisiuni „Romanii au Talent” din Cluj Napoca cu un succes surprizantor, acum pregatindu-se pentru concursul de la Oradea „Hip-Hop International”.

Un articol scris de Laura Popa

EchipaPerformantaCopii-Juniori

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.