JSport.ro

DSC_1314N-o să vorbim acum despre performanţele boxerilor CSM Sibiu pentru că le cunoaşte un oraş întreg dacă nu o ţară întreagă mai ales datorită condiţiilor în care se pregătesc. N-o să vorbim nici despre factorii decizionali şi responsabili cu reabilitarea sau întreţinerea măcar a sălii de box, fie ele instituţii locale sau centrale, ori indivizi care dorm nepăsători în scaunele posturilor pe care le ocupă. Li se dă prea multă atenţie chiar şi criticându-i. Vă vom prezenta însă câţiva dintre OAMENII simpli pe care fapta îi caracterizează şi nu vorba şi care au reuşit să facă dintr-o sală numită “focar de infecţie” de unii ceea ce n-au fost în stare să facă de 26 de ani cei care sunt plătiţi pentru asta.

irina stoicaAu luat taurul de coarne

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sătulă să mai aştepte intervenţia autorităţilor pentru reabilitarea sălii după ani de ignoranţă totală, Irina Stoica a dat tonul schimbării în luna august a acestui an. Ea, împreună cu ceilalţi tineri sportivi, şi-au pus în plan să scoată în primul rând mucegaiul din pereţi, lucru reuşit prin multă muncă. Gestul Irinei a declanşat apoi un val de susţinere, poate neaşteptat, în lunile ce au urmat din partea prietenilor, unor foşti sportivi sau chiar simple persoane care au urmărit pe facebook mersul lucrurilor la sala de box. Rând pe rând au fost recondiţionate aparatele de forţă, sacii de box, iluminatul, baia, vestiarul.

Un ring nou construit din inimă şi din mâinile lui Dănuţ Oprea

Vechiul ring era pratic ineficient. Nişte corzi legate între ele şi o prelată întinsă pe jos, direct pe ciment. Extrem de costisitoare, înlocuirea ringului nu putea fi nici măcar visată în ultimii ani după cum evoluau lucrurile. O mână de ajutor, la propriu şi la figurat, a venit din partea unui OM cu inimă mare, Oprea Dănuţ, fost boxer de performanţă. Dănuţ este acum bolnav de leucemie dar a vrut neapărat să ajute boxul sibian şi pe maestrul Emil Bihoreanu. Din banii lui şi cu propriile mâini construieşte un ring nou care să ajute cu adevărat viitoarele generaţii de boxeri.

vechiul ring:

DSCN0259noul ring acum:

DSC_1205DSC_1159Maestrul Emil Bihoreanu – ultimul mohican

Emil Bihoreanu rămâne un nume de referinţă pentru boxul sibian pregătind neîntrerupt generaţii noi de sportivi. Este cel care nu a părăsit corabia nici în cele mai grele momente reuşind chiar imposibilul pentru unii, să aducă medalii clubului pe care îl reprezintă deşi condiţiile de pregătire au devenit cele mai grele din ţară. Nu s-a gândit niciun moment să renunţe iar acum ambiţia îi este răsplătită de cei pe care i-a crescut în sala de box.

Acoperişul, cea mai gravă problemă rămasă încă fără soluţie. “La iarnă suntem pregătiţi cu lopata să curăţăm tribuna când ninge”

Oricât de multe au reuşit să renoveze boxerii sibieni, acoperişul rămâne în continuare o problemă. Sala se află sub peluza sud a stadionului Municipal, construcţie care a beneficiat de o modernizare serioasă în 2003. De atunci s-au executat doar izolaţii temporare iar în prezent apa se infiltrează prin pereţi ajungând în sală. Maestrul Emil Bihoreanu are promisiuni că în primăvara se vor executa lucrări care să rezolve pentru mult timp problema izolţiei. Până atunci sala trebuie să reziste zăpezii şi ploilor din această iarnă, iar singura soluţie va fi curăţarea zăpezii cu lopata după fiecare ninsoare…

Sala înainte de renovare:

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. I-am ajutat cu mare drag! Am văzut că fac performanţă în condiţii greu de imaginat. Eram pe patul de spital,si am vazut la tv imagini cu această sală în care am făcut performanta și acele imagini m-au sensibilizat , condițiile în care se antrenează acești copii sunt jalnice,m-au facut sa vad viata altfel.. iertaţi-mă,dar am vazut cu adevarat cum arata “cancerul” pe acei pereți plini de mucegai..Bravo sportivilor care sau antrenau în acele conditii ,bravo antrenorului,și mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.