JSport.ro

Pandemia noului coronavirus a paralizat complet orice activitate sportivă programată în calendarele competiționale pentru mai bine de 4 luni. Fotbalul s-a reluat primul, Gaz Metan și Hermannstadt joacă din nou în Liga 1 dar în condiții extreme: fără spectatori și cu prezența unui staff minim care să asigure disputarea jocurilor.

Turul Ciclist al Sibiului va fi primul eveniment sportiv major care va include un număr mare de participanți, staff, chiar și spectatori în condițiile respectării protocolului anti-COVID-19. Ediția aniversară, 10 ani, aduce la start cicliști din 12 țări, ce vor străbate peste 470 de km prin întreg județul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Startul festiv va fi azi, în Piața Mare, de la ora 20:15, iar mâine e programat Prologul din centrul istoric al Sibiului.

Comunicat Primăria Sibiu:

”Ediția aniversară cu numărul 10 a Turului Ciclist va avea loc în perioada 23-26 iulie 2020. Evenimentul este inclus în calendarul competițional european al Union Cycliste Internationale.

Competiția este deschisă sportivilor de categorie Elită și sub 23 de ani. Anul acesta vor participa echipe din România, Germania, Israel, Italia, Franța, Rusia, Olanda, Elveția, Cehia, Letonia, Polonia și Croația.

Concurenții vor parcurge un Prolog contratimp de 2 km în centrul istoric al Sibiului și un număr de peste 470 km în două etape și două semi-etape ce vor străbate împrejurimile orașului, ajungând până la Păltiniș și Bâlea Lac.

Deschiderea oficială a Turului va avea loc miercuri, 22 iulie, la ora 20.15, în Piața Mare, cu prezentarea oficială a echipelor participante și va fi urmată în data de 23 iulie de Prologul contratimp individual în centrul istoric al Sibiului. În data de 24 iulie va avea loc etapa I, în 25 iulie etapa II, iar în data de 26 iulie vor avea loc semi etapele IIIA și IIIB.

În cadrul proiectului vor avea loc și o serie de evenimente conexe Turului Ciclist. Sâmbătă, 25 iulie, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani pot participa la „Green Day Kids”, eveniment care va consta într-un concurs de îndemânare pe un traseu marcat cu jaloane și un concurs viteză, pe un traseu delimitat.

Duminică, 26 iulie va avea loc evenimentul King of the Mountain, pentru cicliștii bine antrenați, pe traseul: Gura Râului-DJ 106J-intersecție Călugărul cu DJ 106A. Competiția este organizată pe categorii de gen și de tip de bicicletă.

Cei 10 ani de competiție vor fi sărbătoriți printr-o expoziție cu cele mai frumoase fotografii care vor putea fi admirate în Piața Mare, în perioada 20-26 iulie.

Anul acesta, pentru a evita formarea unor grupuri mari de spectatori, în condițiile pandemiei de coronavirus, organizatorii îi invită pe cei interesați să vizioneze live întregul eveniment pe: http://ciclism.sibiu.ro/.”

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.