Farmacia Perfect Care

Puține imagini video mai sunt accesibile publicului larg cu echipa Interului deși activitatea acesteia se identifică cu anii ’90, adică nu cu mult timp în urmă. Câteva clipuri regăsim pe youtube însă doar unul ne arată imagini cu ”Municipalul” și atmosfera de la Sibiu din acei ani. 

Partida dintre FC Inter Sibiu și Politehnica Timișoara, încheiată 1-1, a fost transmisă de TVR 1 la 29 august 1995. A fost ultimul sezon al ”bleo-albaștrilor” pe prima scenă a țării, retrogradând în 1996 când echipa a terminat pe locul 17, alături de Politehnica Iași.

Oferte echipament Joma pentru CluburiCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Interul, într-un echipament portocaliu mai puțin obișnuit, începea acest meci cu Adrian Blid în poartă și jucătorii Marius Baciu, Ovidiu Tâlvan, Victor Glăvan, Lucian Cotora (căpitan), Cristian Lazăr, Adi Demian, Corneliu Szeghedi, Adrian Văsâi, Florin Pogăcean și Cornel Cașolțan. Rezerve au fost Florin Cotora (portar), Răzvan Toboșaru, Daniel Terchilă, Marius Szeghedi și Claudiu Moldovan. Echipa era antrenată de Cornel Țălnăr ajutat de Petre Purima și Nicolae Lupu. La timișoreni se aflau printre alții Cosmin Contra și Alexandru Pelici.

Imagini document: tabela electronică, sala Transilvania în construcție, ambulanța Dacia

Video-ul de mai jos reprezintă un veritabil document în lipsa altor imagini din acei ani. Se observă structura sălii Transilvania aflată în construcție și dată în folosință patru ani mai târziu, perdeaua de plopi de la tribuna a II-a și peluza Nord, băncile bleo care acopereau gradenele în acei ani dar poate cea mai nostalgică amintire este a imensei tabele de marcaj, electronică, una dintre puținele din țară în acele vremuri.

Privirea ne mai cade pe singura ambulanță de la stadion, o Dacia Break 1310 sau pe reclamele ”occidentale” (Kodak, Coca Cola, Mobil) de la începutul anilor ’90, care înlocuiau faimoasele lozinci dedicate partidului comunist specifice până în 1989.

Suporterii pătimași pot reauzi cântecele galeriei interiste sau vocea specifică a crainicului stadionului.

Partida se încheie egal, 1-1, golul sibienilor fiind reușit de căpitanul Lucian Cotora din penalty. Imaginile redau un rezumat al reprizei secunde:

Inter Sibiu a fost echipa fanion a orașului între 1986 și 2000. Echipa s-a înființat în 1982, a promovat în Divizia B în 1986 și în Divizia A în 1988 unde a activat 8 ani consecutiv până în 1996. S-a desființat în 2000.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.